Nieuws

Nintendo games dekmantel voor drugssmokkel

3d printer, nintendo, drugs

De politie heeft in Amsterdam en Werkendam een inval gedaan waar drugs in onder andere nagemaakte game cartridges werd gevonden.

3d printer, nintendo, drugs

Geavanceerde drugsbende

De criminelen maakten gebruik van 3D printers om poederdoosjes, inktcartridges en Nintendo games te voorzien van een lading drugs. Via pakketten werden deze ‘artikelen’ verstuurd naar mensen van over de hele wereld. Vanwege de plotselinge inval hebben politie en justitie naast grote hoeveelheden drugs ook beslag kunnen leggen op informatie over het proces. Zo werden verzendlijsten bijgehouden waarin duidelijk is geworden dat er miljoenen zijn verdiend via deze handel.

Door gebruik te maken van het darkweb konden de criminelen lange tijd hun gang gaan. De Nederlandse politie was echter in staat om een groot handelsplatform voor illegale activiteiten aan banden te leggen. In mei 2017 lukte het om Hansa Market te sluiten en daarmee de drugscrimninaliteit een slag toe te brengen. Het nadeel van het darkweb, voor de politie althans, is dat gebruikers eenvoudig en vrij gemakkelijk een soortgelijke website kunnen maken. Tijdens de inval werd namelijk een computer in beslag genomen waar was ingelogd op een nieuw handelsplatform genaamd Dream Market.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.