Nieuws

Nieuwsoverzicht Nintendo Direct 14 september

Nintendo, Nintendo Switch, Nintendo Direct

Er werd in korte tijd weer veel aangekondigd in deze Nintendo Direct. Lees het hier terug!

Grootse aftrap

De Nintendo Direct startte met een gloednieuwe game. Luigi’s Mansion 3 zal volgend jaar namelijk naar de Nintendo Switch gaan komen. Het bleef vooral bij een teaser, meer informatie volgt op een later moment.

Nintendo 3DS Headlines

Kirby’s (Extra) Epic Yarn – 2019
De Wii game uit 2011 komt naar de Nintendo 3DS. De game krijgt wel nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe transformaties, is er een ‘time attack’ mode en komen er exclusieve minigames.

Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr. Journey – 25 januari 2019
In deze nieuwe game in de Mario & Luigi series krijgen de slechteriken hun eigen verhaal. Gaat Bowser Jr. bijvoorbeeld zijn vader achterna?

Luigi’s Mansion – 19 oktober
De originele Luigi’s Mansion komt naar de Nintendo 3DS. Voor het eerst is het mogelijk om de game in coöp te spelen. Beide spelers moeten de game dan wel in hun bezit hebben. Zo niet, dan is het alsnog mogelijk om eindbaasgevechten samen te spelen.

YO-KAI BLASTERS – nu verkrijgbaar
In dit nieuwsbericht gingen we dieper in op de game. Op 27 september is er een gratis update beschikbaar.

Nintendo Switch Headlines

Splatoon 2 – Versie 4
Op een altijd ‘bijzondere’ manier werd deze nieuwe update toegelicht. Er komen onder andere nieuwe personages, wapens, levels en een nieuwe gevechtsmodus naar Splatoon 2 Versie 4. Er werd echter geen releasedatum gegeven.

Mega Man 11 – 2 oktober (gratis demo nu beschikbaar)
Ter ere van het 30-jarig bestaan van de serie komt Capcom met een nieuwe game naar de Nintendo Switch. De gameplay en verhaallijn blijven trouw aan diens voorgangers. Toch is deze Mega Man niet helemaal hetzelfde. Met het Double Gear systeem kan de game tijdelijk vertraagd worden of wapens sterker gemaakt worden.

Mario Tennis Aces – release van de update op 19 september
Nintendo is van plan om Mario Tennis Aces nog lang te blijven ondersteunen met updates. In de aankomende update komen Birdo, Shy Guy, Koopa Paratroopa en Petey Piranha als personages beschikbaar. Daarnaast worden er online missies geïntroduceerd, waarmee beloningen te verkrijgen zijn.

Capcom Beat ’em Up Bundle – 18 september
Verschillende oude arcade games in een nieuw jasje. The King of Dragons, Warriors of Fate, Armored Warriors en nog een aantal anderen worden in een bundel door Capcom uitgebracht.

New Super Mario Bros U Deluxe – 11 januari 2019
Een remaster van de WiiU versie met een aantal toevoegingen. Zo is het in de Deluxe versie mogelijk om als Nabbit of Toadette te spelen. De levels van New Super Luigi U worden gratis meegeleverd.

Katamari Damacy Reroll – Winter 2018
In deze vreemde game is het doel om de rotzooi van de koning op te ruimen. Het veroorzaakt een grote ronde bol met vuil, waarmee door de levels gerold kan worden.

Nintendo Switch Online

Op 19 september zal de Nintendo Switch een betaalde online dienst krijgen. In de Direct werden vijf functies besproken waarvan spelers gebruik kunnen maken. Een uitgebreide uitleg is in dit nieuwsartikel te lezen.

Nog meer Nintendo Switch Headlines

Let’s Go Pikachu & Let’s Go Eeevee – 16 november
Met ‘geheime technieken’ lost Nintendo de HM frustratie op. Pikachu of Eevee kunnen deze speciale aanvallen gebruiken om struiken weg te halen, op water te ‘varen’ en in de lucht te vliegen.

Diablo 3: Eternal Collection – 2 november
Het avontuur is offline in singleplayer, in multiplayer en online te beleven. De Nintendo Switch versie krijgt een exclusief Ganondorf pantser.

Super Mario Party – 5 oktober
Er werden nieuwe beelden getoond, waarin kort een nieuwe coöp stand werd belicht. Er werd ook bevestigd dat er een singleplayer modus inzit en dat het mogelijk is om het online tegen elkaar op te nemen. De online modus blijft echter wel beperkt tot het spelen van minigames.

TOWN – 2019
Een gloednieuwe RPG van ontwikkelaar GameFreak (Pokémon). Het draait allemaal om het beschermen van het dorpje tegen monsters. Iets om in de gaten te houden!

Cities: Skylines (Nintendo Switch Edition) – nu verkrijgbaar
Bouw een stad en wees er de baas over. Rekening houden met alle burgers, gebouwen en infrastructuur is het belangrijkste doel. Alle uitbreidingen zijn inbegrepen in de Switch versie.

Daemon X Machina – 2019
Als de kunstmatige intelligentie de wereld heeft overgenomen is het aan ons de taak hier iets aan te doen. Door middel van een speciaal robotpak kun je het opnemen tegen vijanden, maar is het ook mogelijk om zonder het pak rond te lopen. Online zal het mogelijk zijn om het met meerdere spelers op te nemen tegen grote eindbazen.

Yoshi’s Crafted World – voorjaar 2019
Een kleurrijke game die vol zit met geheimen. Levels zijn achterstevoren, ondersteboven en binnenstebuiten te spelen (pun intended).

Asmodee Digital Boardgames – verspreid over 2018 en 2019
De uitgever brengt verschillende bordspellen naar de Nintendo Switch, waaronder Catan, Carcassonne en The Lord of the Rings Living Card Game.

Civilization 6 – 16 november
Nieuwe beelden van de Nintendo Switch versie:

Starlink Battle for Atlas – 16 oktober
Heeft exclusieve missies op de Nintendo Switch. Daarnaast speelt Wolf ook een rol.

Twee RPG’s: Xenoblade Chronicles 2 – Torna The Golden Country update (21 september) en The World Ends With You Final Remix (12 oktober).

Korte beelden en releasedata

Warframe – 20 november
Just Dance 2019 – 25 oktober
FIFA 19 – 28 september
Team Sonic Racing – Winter 2018
NBA 2K19 – nu verkrijgbaar
NBA 2K Playgrounds 2 – Najaar 2018
LEGO DC Super-Villains – 19 oktober

Final Fantasy komt naar de Nintendo Switch

Er komen veel delen naar de Nintendo Switch. Final Fantasy Crystal Chronicles zal bijvoorbeeld speciaal worden geremastered. Echter zullen ook de ‘echte’ delen uit de serie naar de Nintendo Switch komen.

Dit was het belangrijkste nieuws uit de presentatie. Overigens eindigde deze met een klapper. Mocht ons overzicht niet voldoende zijn, is het hier mogelijk om de Nintendo Direct terug te kijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.