Nieuws Special

Nieuwsoverzicht Nintendo Direct 13 februari

The Legend of Zelda , Link's Awakening, Nintendo

Geen zin om de hele Nintendo Direct van afgelopen avond terug te kijken? Lees en bekijk hier de hoogtepunten!

De speculaties zijn waar

Nintendo startte de Direct meteen met een game waar al tijden over werd gespeculeerd; Super Mario Maker 2. In dit vervolg zullen nieuwe elementen en functies zitten. Echter komt hier later meer informatie over. Een geplande releasedatum staat vooralsnog voor juni dit jaar.

Korte Nintendo Switch nieuwtjes

Ultimate Alliance 3: The Black Order – zomer 2019
Na tien jaar keert Marvel’s Alliance serie terug op een Nintendo console. Alles draait om teamwork, zowel online als offline.

BOXBOY! + BOXGIRL! – 26 april
De veelgeprezen puzzelserie kan voor het eerst met twee man worden gespeeld. Met meer dan 270 levels is het de grootste game in de serie tot nu toe.

Super Smash Bros Ultimate update – voorjaar
Er wordt nog niet verteld wat de update precies inhoudt. Wel wordt de Joker als speelbaar personage benoemd die eind april beschikbaar zal zijn. Er worden daarnaast ook nog een aantal nieuwe amiibo’s getoond.

Captain Toad: Treasure Tracker – gratis update na de presentatie & betaalde DLC 14 maart
Middels een gratis update is het mogelijk om alle huidige levels in coöp te spelen. Daarnaast worden er achttien nieuwe uitdagingen over vijf nieuwe levels uitgebracht. Deze DLC is echter wel betaald.

Bloodstained: Ritual of the Night – zomer
Versla de demonen en red de wereld van de duisternis in deze 2D/3D side scrolling platformer.

Dragon Quest Builders 2 – 12 juli
Bouw samen met andere dorpelingen een nieuwe stad in de verhaalstand of doe het samen met vrienden in lokale of online multiplayer. Spelers die het eerste deel uit de serie hebben krijgen een ‘Legendary Outfit’ en kunnen een speciaal zwaard maken.

Dragon Quest XI S

Nintendo biedt deze game een groter podium. Deze nieuwe game uit de Dragon Quest series draait om ‘The Luminary’. Het wonder dat de wereld moet behoeden voor het kwaad. The Luminary wordt echter gezien als de vijand die opgejaagd moet worden. Tijdens het verhaal worden grote delen uit de wereld van Erdrea verkend. Gevechten vinden plaats volgens het ‘turn based’ principe. In de game kan daarnaast geschakeld worden tussen HD of 16 bit in zowel beeld als geluid. Verder is het mogelijk om de spraak in het Engels of het Japans te zetten.
Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition komt in de herfst exclusief naar de Nintendo Switch.

Nog meer Nintendo Switch nieuwtjes

Disney TSUM TSUM FESTIVAL – 2019
Een knotsgekke Disney game met verschillende minigames en puzzels om het tegen elkaar op te nemen.

Starlink: Battle for Atlas update – vanaf april
Het team van StarFox krijgt er een aantal nieuwe missies bij. Precieze details worden nog onthuld.

Rune Factory 4 Special – later dit jaar
Word onderdeel van een levendig dorpje, sluit vriendschappen en strijd samen tegen vijanden. Daarnaast is het volgende deel in ontwikkeling. Later meer informatie hierover.

Oninaki – zomer
Makers van I Am Setsuna en Lost Sphear komen met een ‘reïncarnatie’ game. Reis tussen de echte wereld en het hiernamaals om verloren zielen te redden.

Yoshi’s Crafted World – 29 maart
Naast levels in een vliegtuig, robot of een auto op zonne-energie zijn er ook veel kostuums vrij te spelen. Het schijnt een lastige klus te zijn om ze allemaal te vinden. Een demo van Yoshi’s Crafted World is vanaf nu te downloaden. Hierin is het eerste level alvast uit te proberen.

Fire Emblem: Three Houses (Limited Edition)

Er wordt veel uitgelegd over het verhaal. In dit geval zeggen beelden meer dan woorden. In deze nieuwe Fire Emblem game ben jij de held die Fódlan moet beschermen tegen duistere krachten.

Fire Emblem: Three Houses wordt op 26 juli uitgebracht evenals een limited edition versie van de game.

Opnieuw wat korte Nintendo Switch nieuwtjes

Tetris 99 – direct beschikbaar (voor Nintendo Switch Online abonnees)
Deze Tetris game biedt spelers een online competitieve stand. Strijd tegen 98 anderen en blijf als laatste over in deze nieuwe kijk op de Tetris serie.

Dead by Daylight – herfst
Een nieuwe horror game komt naar de Nintendo Switch.

Deltarune Chapter 1 – 28 februari
De makers van Undertale hebben een nieuwe game waarin honden centraal staan. Het blijft mij onduidelijk waar de game precies over gaat. Deltarune Chapter 1 is gratis te downloaden, echter zullen volgende chapters wel betaald zijn.

Daemon X Machina – zomer (demo direct na de presentatie beschikbaar)
De game is nog volop in ontwikkeling, daarom vragen de makers om onze mening. Er is een demo beschikbaar waarin vier prototype missions te spelen zijn. De laatste is overigens een eindbaasgevecht. Sommige spelers zullen na de demo een online enquete ontvangen, zodat er feedback gegeven kan worden.

GRID Autosport – zomer
Alle DLC zit inbegrepen in deze versie van de game. Er zijn zelfs een aantal nieuwe functies toegevoegd zoals bewegingsbesturing. Na de release kunnen spelers het zowel online als lokaal tegen elkaar opnemen.

Hellblade: Senua’s Sacrifice – voorjaar
In samenwerking met neurowetenschappers en mensen met een psychose. Verken en ga op een barre tocht door Senua’s gedachtes.

Mortal Kombat 11 – 23 april
Unravel Two – 22 maart
Assassins’s Creed 3: Remastered – 21 mei
Final Fantasy VII – 26 maart
Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY! – 20 maart
Final Fantasy IX – direct verkrijgbaar

Astral Chain

Nieuwe game door PlatinumGames en de ontwikkelaars van onder andere NieR Automata, Bayonetta en The Wonderful 101. Astral Chain staat gepland voor een release op 30 augustus. Overigens is Bayonetta 3 nog steeds in ontwikkeling.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

De Game Boy game uit 1993 komt terug naar de Nintendo Switch in een nieuw jasje. Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dit was de Nintendo Direct uitzending van 13 februari. Hebben we iets gemist of raak jij enthousiast van één of een aantal aankondigingen? Vertel het ons.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.