Nieuws

Niet Sony of Nintendo maar Amazon en Google zijn de concurrenten van Microsoft

pc, PS5, Microsoft Xbox Series X, Switch

Phil Spencer ziet traditionele platformhouders als Sony en Nintendo niet meer als directe concurrenten, maar Amazon en Google.

In gesprek met Protocol laat Spencer weten dat, door het gebrek aan cloud technieken zoals Azure, Sony en Nintendo niet meer als concurrentie wordt beschouwd.

Daarentegen worden Amazon’s komende streamingdienst en Google Stadio wel beschouwd als een competitieve bedreiging.

“When you talk about Nintendo and Sony, we have a ton of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward. That’s not to disrespect Nintendo and Sony, but the traditional gaming companies are somewhat out of position. I guess they could try to re-create Azure, but we’ve invested tens of billions of dollars in cloud over the years.”

Hij vervolgt door te melden dat hij graag met Nintendo en Sony samen zou werken aan cross-platform, iets wat hij in het verleden ook al meer dan eens heeft geroepen. Microsoft heeft de focus dus liggen op cloudgaming, waardoor gebruikers hun games waar ze willen, wanneer ze willen en op welk apparaat ze dan voor hand hebben.

Echter zorgt de komst van Google Stadia en Amazon voor een nieuwe dreiging. Het is zo maar mogelijk dat het idee van het bedrijf niet uitgevoerd kan worden of op de langere termijn pas haalbaar is.

Microsoft heeft hun cloudservice vorig jaar al in bèta-fase online gegooid. In oktober konden gegadigden aan de slag met ProjectxCloud. In november werden er nog eens 50 games aan toegevoegd.

We zijn benieuwd hoe Microsoft de toekomst in gaat. ProjectxCloud zou zo maar eens de grote feature voor de Xbox Series X kunnen worden. Of denken jullie daar anders over?!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.