Nieuws

Nederland komt naar Civilization VI

CIV 6

Nederland is weer terug in de Civilization-reeks, nadat ze ook als DLC waren verschenen in Civilization V. Ons koude kikkerlandje is onderdeel van de Rise and Fall-DLC van Civilization VI

Polders en oorlogsschepen

Ditmaal zal niet Willem van Oranje, maar Koningin Wilhelmina ons representeren. Ze was de koningin van Nederland van 1890 tot 1948. Ze heeft tijdens beide Wereldoorlogen geregeerd en is heeft als inspiratiebron gefungeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze geforceerd werd te vluchten naar het buitenland. Over de radio inspireerde ze het volk, waar ze nu nog steeds bekend om staat.

De unieke vaardigheid van Nederland heet ‘grote rivieren’ . Als je campussen, theaters of industrieterreinen naast rivieren bouwt, krijg je grote bonussen. Ook krijg je extra tiles erbij, als je een haven bouwt.

De unieke improvement van Nederland is de polder. Deze kan je plaatsen op het water (mits er genoeg land omheen zit) en geeft voedsel, productie en behuizing. Polders geven meer bonussen, naarmate je vordert in technologie en jouw era.

De unieke unit is ‘De Zeven Provinciën, een oorlogsschip dat extra ver kan schieten, meer schade doet en extra bonussen ontvangt bij het aanvallen van districten.

De unieke vaardigheid van Koningin Wilhelmina is ‘Radio Oranje’. Handelsroutes naar eigen steden vergroten de loyaliteit van deze stad, terwijl handelsroutes van en naar andere steden zorgen voor wat extra cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.