Nieuws

Monster Hunter: World: eerste gratis update, Spring Blossom Fest en meer

Capcom heeft in haar eigen blog een update gegeven met allerlei nieuwe dingen die in Monster Hunter: World eraan komen, waaronder een datum voor de Mega Man Palico.

De eerste grote (gratis) update

De eerste grote update (PS4 2.00, Xbox 2.0.0.0) zal op 22 maart gebeuren. Deze zal Deviljho, de eerste nieuwe monster, met zich meebrengen. Met de komst van Deviljho, komen ook 2 nieuwe armor sets, de vangis sets en voor elk van de 14 soorten wapens een nieuwe.

De wapens ondergaan ook wat finetuning, waaronder de boog die meerdere bugs had, de extract aanval van de insect glaive gaat er in kracht op vooruit en de hunting horn wordt in zijn geheel sterker.

vangis armor sets

Spring Blossom Fest

Van 6 tot 20 april is het Spring Blossom Fest, het eerste seizoens event, in Monster Hunter: World. Tijdens dit event zal de gathering hub een make-over krijgen en zullen er dagelijkse activiteiten zijn, die uiteraard veel met monsters jagen te maken hebben. Er zal een nieuwe armor set voor jou en je Palico en een nieuwe maaltijd beschikbaar zijn. Binnenkort volgt er meer informatie over dit event.

Mega Man Palico

Tussen 13 en 27 april zal er een eventquest zijn die de nodige materialen levert om een Mega Man voxel style Palico te maken. Deze was al pre-launch aangekondigd, maar nu hebben we daadwerkelijk een datum, en een trailer.

Winnaar wapen design wedstrijd

Capcom heeft de Monster Hunter community uitgedaagd om een nieuw wapen te ontwerpen. Het winnende ontwerp is de ‘Wyvern Ignition’ great sword.

Eenmalig je personage aanpassen en carving vrijheid

Ben je niet tevreden met het uiterlijk van je personage? Je kan nu al kleine aanpassingen zoals een ander kapsel maken, maar de sekse en huidskleur kan je niet meer veranderen. Omdat er aardig wat mensen hierover geklaagd hebben, kan je nu eenmalig een ‘character edit voucher’ ophalen in de PlayStation store of de Xbox game store. Let op, het is een eenmalige token die je de kans geeft om je personage een revisie te geven. Mocht je daarna nog steeds niet helemaal tevreden zijn, dan kan je in de toekomst een nieuwe voucher kopen in de online stores. De eenmalige voucher staat nu online.

Het laatste nieuwtje is ook een fijne, aan het eind van een quest, als je eindelijk het monster neer hebt en je wil gaan carven zal je niet meer door medespelers gestopt kunnen worden. Nu is het zo dat sommige wapens of bommen je een kleine tik kunnen geven, bedoelt om medespelers uit een stun te halen. Deze tik zorgt ervoor dat je stopt met carven en als je dus een trol in je huntingparty hebt zitten die jou de rewards niet gunt kan hij of zij je dus weerhouden van carven. Na de patch kan dit niet meer en kan je in alle rust carven.

Nogmaals, alle updates en DLC zijn gratis en voor alle platforms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.