Nieuws

Meer informatie Pokémon Sword en Shield

Vandaag heeft Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, tijdens een Pokémon Direct-presentatie Pokémon Sword en Pokémon Shield aangekondigd.

Deze nieuwste aanwinsten in de alom bekende serie RPG-videospellen van Pokémon zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. en worden eind 2019 exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch™.

Pokémon Sword en Pokémon Shield spelen zich af in de regio Galar. Dit is een uitgestrekte en veelzijdige regio met een idyllisch landschap, moderne steden, dichte bossen en steile en besneeuwde bergen. Mensen en Pokémon leven hier vreedzaam samen en werken met elkaar aan de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de regio. Fans kunnen in de regio Galar uiteenlopende gyms bezoeken om de felbegeerde titel van Champion te bemachtigen. Ze staan er echter niet alleen voor, want ze worden bijgestaan door de pas ontdekte Pokémon die ze als hun eerste partner kiezen.

In een reactie laat Tsunekazu Ishihara weten:

Pokémon Sword en Pokémon Shield0 zijn de nieuwste spannende avonturen in de serie videospellen van Pokémon die vandaag precies drieëntwintig jaar geleden van start ging. Sindsdien hebben Trainers over de hele wereld nieuwe Pokémon ontdekt, heroïsche gevechten geleverd en op al hun tochten prachtige ervaringen opgedaan. We zetten de serie avonturen graag voort met de verkenning van een schitterende nieuwe regio in de Pokémon-wereld van deze spellen, die later dit jaar uitkomen.”

Aan het begin van hun avontuur in Pokémon Sword en Pokémon Shield moeten spelers een van drie nieuwe Pokémon kiezen: Grookey, Scorbunny of Sobble. Grookey is een ondeugende Chimp Pokémon van het type Grass die boordevol nieuwsgierigheid zit. Scorbunny is een Rabbit Pokémon van het type Fire die altijd van hot naar her rent en barst van de energie. En de onopvallende Sobble is een Lizard Pokémon van het type Water die aanvallen afvuurt wanneer hij zich in het water verbergt.

Pokémon Shield
en Pokémon Sword worden eind dit jaar verwacht, exclusief voor de Nintendo Switch.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.