Nieuws

Lootboxes in PlayerUnknown’s Battlegrounds worden aangepast

PUBG

Lootboxes blijven een gespreksonderwerp in de game industry. Waar de een het ziet als gokken zie dat de ander het als een leuke verassing. In PUBG wordt het iets aangepast, zodat het minder als verplichting overkomt.

Spelers krijgen na een potje een aantal Battle Points. Met deze digitale valuta kunnen ze kratten kopen waar vervolgens verschillende voorwerpen in te vinden zijn, voornamelijk cosmetisch. De kratten die je aanschaft zijn echter niet altijd zomaar te openen. De kans bestond dat er een ‘closed crate’ tussenzat, welke je enkel kon openen door een sleutel met echt geld aan te schaffen.

De PUBG-spelers hebben zich hierover beklaagd. De teleurstelling van een krat krijgen die je niet meteen mag openen, mits je geld betaald is niet fijn. Niet iedereen heeft daar geld voor (over). Eigenaar Tencent voert daarom de aanpassing door dat dit niet meer kan gebeuren. De ‘betaalde kratten’ zijn nog wel verkrijgbaar, maar dan moet men er specifiek voor kiezen.

Het is voor Nederlandse en Belgische spelers echter helemaal niet mogelijk om deze kratten aan te schaffen. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de kansspelautoriteiten. Er werd bepaalde dit allemaal onder gokken valt en dat dit dus niet mag.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.