Nieuws

Left 4 Dead-ontwikkelaar kondigt co-op zombie-shooter Back 4 Blood aan

Turtle Rock Warner Bros Black 4 Blood

Warner Bros en Turtle Rock Studios hebben vandaag de co-op zombie-shooter Back 4 Blood aangekondigd. Al moeten we nog wel even wachten op de eerste beelden ervan.

In een reactie laat David Haddad, president van Warner Bros weten:

“We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met het ervaren team van Turtle Rock Studios in Back 4 Blood om het coöperatieve zombie-genre te stimuleren met innovatieve gameplay voor meerdere spelers. Interactive Entertainment. “Het getalenteerde team van Turtle Rock heeft gezamenlijk al meerdere verbluffende games ontwikkeld en dit is een grote kans om met hen samen te werken en een nieuw speluniversum te bouwen, speciaal voor de grote co-op zombie shooter community.”

Chris Ashton, medeoprichter en ontwerpdirecteur, Turtle Rock Studios voegt daar aan toe:

“Het is moeilijk het belang van deze mogelijkheid in te schatten. We keren terug naar een genre dat zijn oorsprong vond in onze studio. We hebben meer dan tien jaar ervaring en zitten boordevol zombie-ideeën. Verder zitten sommige van onze beste teamgenoten uit de sector bij WBIE. Zij begrijpen ons ontwikkelingsproces en zijn net zo betrokken bij onze ‘spelers gaan voor’-mentaliteit. We zijn verheugd met deze aankondiging en kunnen nu direct aan de slag met de community.”

Tot slot meldt Phil Robb, medeoprichter en Creative Director, Turtle Rock Studios:

“We rusten niet op onze lauweren. Ons doel is om alles wat we hebben geleerd te benutten en verder te gaan. We weten dat het een moeilijke taak is,” aldus . “Het team zal aanzienlijk worden uitgebreid omdat we de grootste uitdaging tot nu toe aangaan. Deze titel moet zich onderscheiden en we zullen ons best doen om dit te bewerkstelligen.”

Back 4 Blood is een co-op zombie-shooter die een singleplayer modus kent en een gloednieuw IP is. Blijkbaar zagen 2K en Turtle Rock Studios het niet meer in om samen door te gaan en is de ontwikkelaar achter games als Left 4 Dead en Evolve bij Warner Bros terecht gekomen.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.