Nieuws

Leden van Google Stadia-pro krijgen één gratis spel per maand

Google Stadia

Als je een Google Stadia Pro-lid bent, zal er per maand een gratis spel worden toegevoegd aan jouw bibliotheek. Dit heeft Director of Product Andrey Doronichev aangegeven in een Ask Me Anything-thread op Reddit.

Reddit-leden konden in de thread vragen stellen aan Andrey over Google Stadia. Eén van deze vragen was hoe het precies werkte met de gratis spellen voor Google Stadia-Pro leden, het abonnement dat 10 euro per maand zal gaan kosten. Andrey gaf aan dat het ongeveer zal werken als het PS+ abonnement van Sony: elke maand wordt er een gratis spel (of meerdere spellen) toegevoegd aan jouw account, die je dan kan spelen zolang je een Pro-account hebt. Hij voegt hier aan toe dat als je jouw abonnement een tijd stopt, de spellen weer gespeeld kunnen worden zodra je weer gaat betalen. Andere spellen moeten alsnog gekocht worden, al krijgen Pro-leden wel korting hierop. Het idee dat Google Stadia een soort ‘Netflix’ zou worden, is hiermee van de baan.

Google Stadia zal in november gelanceerd worden. Je kan een gratis account aanmaken, maar dan zal je geen gebruik kunnen maken van de gratis spellen en de kortingen op betaalde games. Ook kunnen Pro-leden met een 4K-resolutie en 5.1 audio spelen, terwijl gratis leden maximaal een 1080p-resolutie krijgen en stereo geluid streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.