Nieuws

Kondigt Samsung dit jaar ook een virtual reality-headset aan?

Naast de door Facebook overgenomen Oculus Rift, Sony’s Project Morpheus en Valve’s onaangekondigde virtual reality-bril, zal nog een vierde speler een poging wagen de VR-markt te gaan overwinnen. Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar hun headset aan de wereld gaan tonen, aldus Engadget.

Er zijn al ontwikkelaars die de headset van Samsung hebben vastgehouden, die wordt gebruikt in combinatie met de Galaxy-apparaten van het bedrijf. Het is mogelijk dat de VR-bril zelfs een nieuwer model smartphone of tablet zal vereisen dan nu op de markt is. Verder is er nog niet veel bekend over het apparaat. Engadget meldt dat het een OLED-scherm heeft, even goed of beter is dan de tweede Oculus Rift-bril. Het is nog niet bekend of de headset zich draadloos verbindt met het bronapparaat en hoe men diepte zal meten.

Samsung wil zich voornamelijk richten op een lagere prijs voor hun virtual reality-bril dan de drie andere spelers op die markt. Uiteraard hang die samen met de technische specificaties en die zijn nog niet bekendgemaakt. We wachten nog even af op een officiële aankondiging van Samsung voordat we conclusies gaan trekken.

samsung logo

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.