Nieuws 1

Judgment wordt niet meer verkocht nadat stemacteur is opgepakt

Judgment

SEGA heeft de verkoop van Judgment gestopt, nadat een stemacteur is opgepakt wegens cocaïnegebruik.

Het gaat om 51-jarige Pierre Taki die de stem inspreekt van Kyohei Hamura, een bendelid. Hij is opgepakt door de politie wegens het gebruik van cocaïne, nadat zijn urine positief was getest op de drug. In de meeste Aziatische landen wordt het gebruik van drugs zwaar veroordeelt, zowel maatschappelijk als rechtmatig. Het besluit van SEGA lijkt daarom vanuit westerse ogen streng, maar het is begrijpelijk voor een land als Japan.

Hiroschi Matsuyama, de president van de ontwikkelaar CyberConnect 2, heeft aangegeven dat ‘bedrijven moeten stoppen met het commercialiseren van producten waar een beschuldigde acteur aan heeft bijgedragen’ en steunt de beslissing van SEGA. De producent van Yakuza, Daisuke Sato, geeft op Twitter aan (in het Japans, dus voor ons helaas niet leesbaar) dat hij het er niet mee eens is dat Judgment uit de verkoop wordt gehaald. Hij zegt alles eraan te doen om Judgment weer op de markt te krijgen.

Judgment is een spin-off spel van de Yakuza-serie voor de PS4, waarbij je als detective de moordenaar van drie Yakuza-leden opspoort. Het spel werd op 13 december 2018 uitgegeven in Japan en zou in juni naar het Westen komen. SEGA is op dit moment onderzoek aan het doen of het spel nog wereldwijd verkocht gaat worden; hierover is nog geen besluit genomen. Overigens moet Disney ook op zoek naar een andere stemacteur, aangezien Pierre Taki Olaf in de Japanse Frozen 2 zou inspreken. Wordt allemaal vervolgd…

GamesGames

1 Comment

  • Avatar
    Reply
    Voice-over
    26, 03, 2019 10:04 pm

    Het is sowieso goed als voice-over / stemacteurs zich ook bewust zijn van de verantwoordelijkheid die zij dragen, zoals de met zorg opgebouwde reputatie van merken. Begrijpelijke move.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.