Nieuws

IndieNation: Grimshade

Zo eens in de zoveel tijd willen we graag een toffe indiegame in het zonnetje zetten. De grote uitgevers krijgen hun tijd in de zon wel, nu is het de beurt aan de kleine enthousiaste ontwikkelaars. Vandaag is de beurt aan Grimshade.

De getalenteerde Russische ontwikkelaar TaleRock, 21 enthousiaste gaming specialisten sterk, heeft Grimshock gemaakt, een RPG zonder de ergernissen. Zo hebben ze de twee grootste irritaties die zij zelf in het genre ervaren geëlimineerd. Geen grinding! Er is niet eens een XP en stat-systeem! Daar komt ook gelijk de tweede ergernis die zij hadden, je personages die niet gelijk levelen, en als je dan eindelijk je mennekes sterk genoeg hebt om over die ene eindbaas te walsen, dan introduceert de gemiddelde RPG een nieuw personage die zwak is. Mag je opnieuw beginnen. Zo niet in Grimshade, de game heeft dus geen Xp en stat-systeem, maar jouw personages ontwikkelen zich horizontaal aan elkaar en de game. Elke nieuwe personage start op de plek waar jij bent en hoeft niet apart geleveld te worden.

Het verhaal

Grimshade verteld het vergaal van een paar helden, die in een reeks gebeurtenissen terechtkomen in de wereld Ree’fah. Het bos rondom de stad Brann zit vol met monsters en de hoge muren kunnen niet langer de burgers beschermen van de hun aanvallen. Daarnaast is het leger van het koninkrijk naast Brann ineens rondom de stad en dat beloofd niets goeds. Hoop wordt schaars en de verdedigers van de stad falen, dan blijkt ook nog dat de koning en zijn kampioenen ‘kwijt’ zijn.

Het is fijn dat er ontwikkelaars zijn die zich niet aan de mal houden, maar die doen wat zijn tof vinden. Zo is het hele systeem waarin je kan vechten zowel diep als begrijpelijk. Het draait om de rollen van de personages en de attributen die je ze meegeeft. Zo zijn de gevechten soms meer puzzels dan skillbased en kan je met een beetje logisch nadenken een heel eind komen.

Grimshade is 26 maart uitgekomen op Steam, waar je de game voor maar 17 euro kan spelen. De game is betaal via kickstarter, waar ook een Switch release is aangegeven, we weten alleen nog niet wanneer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.