Nieuws

Familie Hideo Kojima was tegen het openen van een nieuwe game studio

Hideo Kojima Productions, Metal Gear Solid

Het was wereldnieuws toen game ontwikkelaar, Hideo Kojima, Konami verliet. De twee werkten al 30 jaar samen met elkaar en hadden grote titels als Metal Gear Solid uitgebracht. Maar het ging niet zo goed tussen de twee. Dat is dan ook de reden dat Hideo Kojima besloot om Konami te verlaten.

Op 53 jarige leeftijd had de ontwikkelaar enorm veel ervaring in de game-industrie en kreeg hij ook talloze offers van andere game-studio’s. Er waren zelfs geruchten dat Hideo Kojima de film industrie in ging. Maar uiteindelijk besloot hij om een eigen studio te beginnen genaamd Kojima Productions.

Dit was dan ook niet bepaald de makkelijkste taak voor de man achter de Metal Gear Solid franchise. Het is natuurlijk niet zo makkelijk om zomaar uit het niets een studio op te bouwen. Een van de struggles was dat zijn familie vond dat het een te grote risico was en dat het enorm veel geld ging kosten. In een interview zei hij dan ook dat hij geen geld mocht lenen van de bank. Maar zelfs met alle tegenslagen is het hem toch nog gelukt om een debuut titel uit te brengen genaamd Death Stranding.

Het spel zal 8 november, exclusief uitkomen voor de Playstation 4. En wie weet verrast Hideo Kojima ons wel met een geweldige spel.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.