Nieuws 2

Guerrilla Games wil meer personeel en gaat dus verhuizen

Guerrilla Games

Het Nederlandse Guerrilla Games is zo aan het groeien dat ze naar een andere locatie moeten om het personeel op te kunnen vangen.

De ontwikkelaar van onder andere het geweldige Horizon: Zero Dawn en de Killzone-games gaat verhuizen naar het voormalige pand van de Telegraaf. Voorheen zat de ontwikkelaar op de Herengracht in het centrum van Amsterdam.

De reden van het verhuizen, is eigenlijk het feit dat de studio steeds verder groeit, maar ook sneller hun games wil kunnen leveren. Dat is voor ons natuurlijk altijd goed om te horen.

Begin volgend jaar zal Guerrilla verhuisd zijn en in het nieuwe pand van vijf verdiepingen hoopt men de komende jaren nog zo’n 150 man personeel aan te kunnen nemen. In een reactie meldt Herman Hulst:

Na Horizon Zero Dawn ontwikkelen we ons versneld. De beste talenten komen nu naar ons toe. Alleen afgelopen maand hebben we al negen nieuwe mensen aangenomen. Maar we hadden ook meer ruimte nodig voor onze geluids- en motion tracking studio’s. […] Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels.

Wat hopen jullie dat de Nederlandse trots aan het ontwikkelen is? Laat het ons vooral weten in een reactie.

2 Comments

 • Reply
  Boyd
  25, 07, 2018 7:12 am

  Horizon :zero dawn 2 ?

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   25, 07, 2018 3:47 pm

   Dat zou heel goed kunnen. Ik hoop ook stiekem dat ze misschien wel een nieuw IP gaan maken:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.