Nieuws

Google Stadia aangekondigd; nieuwe streamingservice van Google

Google Stadia Games and Entertainment

Google heeft haar plan om dit jaar nog de gamingwereld over te nemen, gepresenteerd tijdens GDC. Dit is wat het eigenlijk is.

Google Stadia is een systeem waarbij je geen console nodig hebt, alleen een controller, een scherm en internet. Je kan binnen een paar seconde een game starten nadat je een trailer op YouTube hebt gezien, of een Tweet hebt gelezen of via welke weg je de game hebt leren kennen. Via dezelfde weg kan je nu ook beter samen gamen met bijvoorbeeld jouw favoriete content creator.

De game die je speelt wordt vanuit een Google datacentre gestreamd, op dezelfde manier hoe YouTube filmpjes nu binnen komen. Ondertussen stuur jij de commands terug via de controller. In de presentatie heeft Google het over het niet gebruiken van het publieke internet, maar van een eigen netwerk.

De controller heeft 2 nieuwe functies, waarvan een de mogelijkheid geeft om een filmpje op YouTube te zetten, of je save opslaan. Een andere knop biedt de help-functie die direct op YouTube zoekt waar een filmpje wordt gezocht die jou verder kan helpen wanneer je ergens vastloopt.

Er is een eigen first-party studio, Stadia Games & Entertainment, maar ze konden nog niets van een eigen game laten zien. Verder heeft de Stadia online opslag en dus kan je direct verder in je game op een ander scherm.

Het is nu nog onduidelijk hoe je voor de content betaalt, zeker als je direct in een game kan springen zonder iets te downloaden. Verder is er ook nog niets over een prijs bekend, noch iets van een line-up van games (op Doom Eternal, Assassin’s Creed Odyssey en Shadow of the Tomb Raider) voor Google Stadia.

In de ‘zomer’ komt er meer informatie over Stadia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.