Nieuws 2

Ghost Recon Breakpoint verkopen en ontvangst ‘erg teleurstellend’

Ghost Recon Breakpoint AI-teamgenoten

Ubisoft ziet in dat Ghost Recon Breakpoint veel verbetering nodig heeft, aangezien de ontvangst door critici en de verkopen ondermaats waren.

In het financiële rapport last Yves Guillemot weten dat Ghost Recon Breakpoint niet zo goed werd ontvangen als men gehoopt had. Dit ondanks dat de geluiden over de E3, Gamescom en interne testen positief waren. De volledige game wist critici niet te overtuigen, waardoor ook fans hun hand op de knip hielden. Echter blijft Ubisoft de community trouw en blijft de game voorzien van updates.

Guillemot is van mening dat het voor Ghost Recon Breakpoint moeilijk was om aandacht te krijgen, aangezien het een sequel is op een live multiplayer game. Ook kregen vorige iteratie ‘meer tijd’ tussen de verschillende games. Dit is ook iets wat Ubisoft meeneemt bij de ontwikkeling van al hun komende games.

In hetzelfde rapport geeft de Franse ontwikkelaar te kennen dat een aantal van hun games uitgesteld zijn. Mede daardoor verwacht men minder omzet te genereren over het huidig fiscale jaar, maar dit volgend jaar weer in te halen met vijf AAA-games. Daarvan zijn er twee nog ‘niet aangekondigd’, maar één daarvan is sowieso de nieuwe Assassin’s Creed.

Het is dus nog gissen wat die andere titel is, maar Splinter Cell behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Of is het toch de Avatar game die al een tijdje in ontwikkeling is?

GamesGames

2 Comments

 • B U T S
  Reply
  Kale
  26, 10, 2019 10:43 am

  “Echter blijft Ubisoft de community trouw en blijft de game voorzien van updates.”

  …dat is weel heel aparte kijk op de zaak. Ubisoft melkt het spel (net zoals ieder ander spel) uit met voornamelijk betaalde DLC’s en dan word het hier omschreven alsof Ubisoft de partij is die ons een dienst daarmee bewijst? En trouw is naar ons toe??

  Ik had liever gehad dat ze een fatsoenlijke game gemaakt hadden. Maarja de focus ligt al een tijdje meer op microtransaction dan op gameplay, content en diepgang.

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   26, 10, 2019 8:00 pm

   Ja heel zwart-wit bekeken bedoelen ze: We halen voor de gamers die het spel gehaald hebben de bugs eruit en proberen hier nog wat good will mee te scoren. Dan krijg je ook natuurlijk weer dat fans wat positiever worden en wellicht nog wat exemplaren verkocht worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.