Nieuws

Gerucht: Disney wil Star Wars IP van EA afpakken

Star Wars

EA lijkt na het debacle rondom de microtransacties van Star Wars Battlefront 2 nog niet onbezorgd verder te kunnenn met het IP. Disney zou zelfs al bezig zijn om het IP uit handen te trekken en bij een andere uitgever onderdak te geven.

EA Star Wars

Disney niet blij met EA’s aanpak rondom Star Wars licentie

Jordan Maison van Cinelinx claimt namelijk dat Disney al een aantal gesprekken met de topmannen van EA heeft gehad over de tegenvallende Star Wars-producties. EA kocht in 2013 de rechten voor het immens populaire Star Wars in 2013 (voor tien jaar), waardoor zij als enige games van het IP mogen maken. Echter zijn er sindsdien slechts twee games verschenen en is er het hele gebeuren geweest rondom de microtransacties (en lootboxes) in Star Wars Battlefront 2. Disney zou overigens zelf degene zijn geweest die daar, enkele uren voor de lancering, een (tijdelijke) halt toe heeft geroepen. Daarnaast werd ook nog eens de game van Visceral Games geannuleerd en je snapt ongeveer hoe Disney erover denkt.

Gesprekken met Activision en Ubisoft

Disney zou al behoorlijke stappen hebben gemaakt om op zoek te gaan naar een ander onderkomen voor de licentie. Zo zouden de hoge piefen van het bedrijf al bij Actvision en Ubisoft zijn geweest om daar te spreken over een mogelijke overname van de rechten.

Wat vinden jullie dat Disney met de Star Wars IP moet doen? Laat het ons weten in de reacties.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.