Nieuws

“Geen roze Darth Vader om schending van IP te voorkomen”

Star Wars Battlefront 2

EA is flink onder vuur genomen door de microtransacties en lootboxes in Star Wars Battlefront 2. EA topman Blake Jorgensen laat even van zich horen over het topic.

Star Wars Battlefront 2

Geen cosmetische microtransactie voor Star Wars Battlefront 2

Microtransacties werden tot de beta van Star Wars Battlefront 2 over het algemeen gewoon geaccepteerd. Vooral doordat deze, in de meeste gevallen, geen pay-to-win model aan een game gaven, maar puur cosmetische dingen toevoegde.

Echter gaf EA haar eigen draai aan in Star Wars Battlefront 2, maar dat werd hen door de community niet in dank afgenomen. Sterker nog, er ontstond een hele rel en de game werd niet goed ontvangen.

Volgens CFO Blake Jorgensen was dit niet de bedoeling van de uitgever, want zij hadden er een andere gedachte voor. Namelijk dat er “mensen zijn met weinig geld en veel tijd en mensen met weinig tijd en veel geld”. Zij zouden daar een balans voor willen zoeken en daar zouden de microtransacties voor moeten zorgen.

Echter zouden cosmetische microtransacties in de game de Star Wars IP geen recht doen. Bovendien wil de uitgever de Star Wars-canon niet schenden en hebben ze daarom besloten om dit niet in de game toe te voegen.

Wat vinden jullie van de discussie rondom de microtransacties? Ondergetekende gaf eerder al zijn mening over dit onderwerp in deze column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.