Nieuws

Gears of War IP door Microsoft gekocht

Microsoft heeft hun handen weten te leggen op het intellectuele eigendom van de Gears of War-franchise. Zij zullen die gaan onderbrengen bij Black Tusk Studios (voorheen bekend als Microsoft Vancouver), dat al bezig zou zijn met vier onaangekondigde IP.

De rechten van Gears of War waren natuurlijk in handen van van Epic Games en die stellen dat het verkopen van het IP niet betekent dat ze de Xbox One niet zullen ondersteunen. Ze blijven gewoon games maken en zullen ook Unreal Engine 4 naar het platform gaan uitrollen. Waar Epic Games in de toekomst mee zal komen is nog maar de vraag. Een nieuwe Jazz Jackrabbit? Wie zal het zeggen.

De bekendste ex-medewerker van Epic Games en geestelijk vader van de serie, Cliff Bleszinski, reageerde als volgt op de actie van Microsoft:

[quote]My former employer has sold the Gears of War IP/franchise to Microsoft and my friend Rod Fergusson is going to be working on it. To be honest, I don’t think the franchise could be in better hands. Heck, Rod’s Twitter handle, to this day, is “Gears Viking.” Gears is just as much Rod’s baby as it was mine. He’ll take good care of her.[/quote]

Cliffy B. heeft er dus wel vertrouwen in. Het laatste deel uit de serie, Gears of War: Judgment, viel niet bij iedereen in goede aarde. Waar moet de serie volgens jullie naartoe?

gears of war judgment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.