Nieuws

Gearbox reageert op de Claptrap-soap

Gearbox heeft een officiële reactie gegeven op de beschuldigingen van Borderlands-acteur David Eddings aan het adres van Gearbox-CEO Randy Pitchford. Eddings deed de beschuldigingen afgelopen week op Twitter.

Toen steamacteur David Eddings (Claptrap in de Borderlands-games) vorige week op Twitter werd gevraagd of hij zou terugkeren voor Borderlands 3, was het antwoord duidelijk: nee. Eddings zei dat hij voor het eerst erop stond om betaald te worden voor zijn werk, en dat hij daardoor ineens te duur was geworden voor de ontwikkelaar.

Gearbox-CEO Randy Pitchford reageerde door te zeggen dat Eddings ‘rijkelijk beloond’ is voor zijn werk als Claptrap, waarna opnieuw modder werd gegooid in de richting van de Gearbox-baas. Eddings zei de klus gratis te willen doen als achterstallige royalty’s werden betaald en als Pitchford zelf excuses zou maken voor een fysieke aanval uit het verleden.

Sindsdien was het stil in de soap rondom de twee heren. Gearbox deed afgelopen week echter eindelijk zijn mond open tegenover Eurogamer in een officiële reactie:

Gearbox takes any and all claims of this nature very seriously and we will abstain from commenting on the allegations Dave is making because it is a personnel matter. We appreciate David’s contributions to the Borderlands franchise and have continued to assert we would welcome him back into the mix as the voice of Claptrap and other future opportunities.

Gearbox trekt zijn handen dus af van de hele kwestie, Pitchford zelf heeft nog niet op de beschuldiging gereageerd.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.