Nieuws

Geanticipeerde 2K game nog steeds op schema voor komend fiscaal jaar

Borderlands 2K

Take-Two maakte tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers bekend dat de ‘geanticipeerde game van 2K’ (kuch Borderlands 3 kuch, sorry) nog steeds op schema is.

Daarmee doelen ze op de releaseperiode van de game en die staat vast op fiscaal jaar 2020 (tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020). De game stond origineel gepland om voor 31 maart 2019 uit te komen, maar dat doel was blijkbaar niet te realiseren.

Fans speculeren nog steeds volop over de nieuwe game en de grootste kanshebbers zijn Borderlands of een nieuwe BioShock. Er wordt al enige tijd over Borderlands gesproken en dat is wat ons betreft ook de meest logische keuze. Immers is het originele team van BioShock uit elkaar gehaald en is een select groepje onder leiding van Ken Levine bezig met een ander project.

Helaas weten we niet wat deze game is, behalve wanneer we hem kunnen verwachten. Wat dat betreft deelt Take-Two’s CEO Zelnick nooit informatie over nieuwe games en maakt ook vandaag geen uitzondering.

Wel liet hij weten dat het bedrijf het aantal games wilt vergroten dat door hun uitgebracht wordt. Dit willen ze, mede dankzij hun Private Division label gaan realiseren. Zo is Obsidian’s The Outer Worlds op schema om dit jaar uit te komen, net als Ancestor’s: The Humankind Odyssey.

Daarnaast zijn er nog een aantal projecten in ontwikkeling bij het label van Take-Two. Zo werkt Halo: Reach creative director Marcus Lehto aan een  first person sci-fi shooter, is er een RPG in ontwikkeling bij The Outsiders (waar voormalige DICE-medewerkers David Goldfarb en Ben Cousins aan werken) en is er onlangs een nieuwe studio door 2K in Silicon Valley geopend.

Laatstgenoemde wordt geleid door voormalig Sledgehammer Games baas Michael Condrey. Daarvan kon Zelnick wel melden dat er voorlopig geen nieuws over hun game wordt gedeeld en dat de naam van de studio ‘later’ bekendgemaakt zal worden.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.