Nieuws

Futuristische combat racer Grip aangekondigd

Grip

Wired Productions, Mindscape en ontwikkelaar Caged Elements Inc. kondigen GRIP, een razendsnelle, futuristische combat racer, aan voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De game komt dit jaar uit.

Grip

Racen over waanzinnig gekke banen in Grip

Het talentvolle team achter Grip is geïnspireerd door de Rollcage games uit de late jaren ’90. De game is volledig geoptimaliseerd voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X en gebruikt de kracht van de Unreal Engine 4 om de zwaartekracht te tarten en een groot arsenaal aan absurde wapens af te leveren. De racegame levert de snelste, meest competitieve race-ervaring ooit. Met een geweldige soundtrack en razendsnelle, intense actie zijn onvergetelijke online en offline ervaringen gegarandeerd.
De wereld van Grip stamt af uit de dagen van het straatracen en dat merk je aan de brutaliteit en ruigheid. Simpelweg een race winnen is niet goed genoeg; echt groot word je door genadeloos te zijn en een spoor van destructie achter je te laten.

Race tegen de muren, het plafond en zo’n beetje alles waar je je banden tegenaan kan zetten. Leer de tracks kennen, krijg de trucs onder de knie en voer krankzinnige stunts uit terwijl je racet door de kosmos. Pas je voertuig aan, maak gebruik van verwoestende wapens en maak gebruik van de verwoestbare omgevingen om niet alleen als winnaar uit de bus te komen, maar je tegenstanders ook totaal te vernietigen.

In een reactie meldt Chris Mallinson, Game Director bij Caged Element:

“We zijn ontzettend blij om vandaag eindelijk onze partnership met Wired Productions aan te kondigen. GRIP begon als een ‘passieproject’, waarmee we de fantastische Rollcage-games en racegames van vroeger wilde eren. Inmiddels is dit project uitgegroeid tot een volwaardige actie-racegame voor de huidige generatie platformen. We zijn ontzettend trots op de game en kunnen niet wachten om GRIP later dit jaar op alle platformen te lanceren. Combat racing is back, baby”.

Leo Zullo, Managing Director bij Wired Productions voegt daaraan toe:

“Als groot fan van Rollcage en het combat racing-genre, zijn we blij om met GRIP aan de slag te gaan en onze partnership met het geweldige team van Caged Elements uit te bouwen. GRIP is geboren uit passie en nostalgie, aangedreven door een kundig team. De game maakt gebruik van de volledige potentie van zowel de engine als de hardware. GRIP is een racegame met oneindig veel paardenkracht en een titel die je zeker in de gaten moet houden dit jaar.”

Grip is momenteel beschikbaar via Steam Early Access en een volledige release voor de PlayStation 4, Xbox One X, Nintendo Switch en PC volgt later dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.