Nieuws

FIFA loot boxes worden nu onderzocht door de Belgische overheid

Eerder al heeft de Belgische overheid een paar games op de vingers getikt ten opzichte van loot boxes, maar EA weigert mee te werken.

EA wordt nu onderzocht door de Belgische overheid, zo melden de Belgische Metro en Playstationtrophies.org. De Belgische overheid is aan het kijken hoe en wat voor maatregelen zij kunnen nemen tegen EA en dan met name de FIFA 18 en 19 loot boxes.

De Belgische regels omtrent loot boxes zijn anders dan de Nederlandse, in Nederland is het verboden als er door willekeur items met geldwaarde te verkrijgbaar zijn. Dat wil zeggen dat als je de verkregen items kan verhandelen dan is verboden. In België is al verboden als de willekeurig gegenereerde items een in-game waarde hebben die aangeduid is met een kleurcode of cijfer. Deze regels zijn voorgeschreven door de Kansspelautoriteiten om gokken aan banden te leggen. Voorwaarde bij beide landen is wel dat de loot boxes met echt geld te koop moeten zijn, in-game verkregen willekeurigheden tellen niet mee.

Eerder zijn ook al populaire games als NBA 2K, Overwatch en Counter Strike: Global Offensive door België aangeschreven. Zij kregen, net als FIFA, de optie om de mogelijkheid tot aanschaffen van loot boxes te verwijderen, als ze dat niet deden dan hing er een flinke boete boven hun hoofd. In de eerder genoemde games is er nu geen mogelijkheid meer om loot boxes aan te schaffen, maar EA wil niet meewerken en heeft de loot boxes nog gewoon in haar games. De reden is wel duidelijk, FIFA is de best lopende serie van EA en alleen al van loot boxes halen ze ongeveer 500 miljoen dollar aan inkomsten binnen, reden genoeg om het gevecht aan te gaan.

Ondertussen zijn Groot Brittannië en Frankrijk het er over eens dat loot boxes niet in strijd zijn met hun lokale regelgeving omtrent gokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.