Nieuws

Epic Games koopt ontwikkelaar achter Rocket League

Rocket League Epic Games Store

Ontwikkelaar Psyonix, bekend van het autovoetbalspel Rocket League, is overgenomen door Epic Games. Wat betekent dit voor de toekomst van het spel op Steam?

De studio geeft aan dat ze de ‘Epic Games familie’ zullen toetreden. In een Q&A van hetzelfde artikel wordt ook aangegeven dat Rocket League er niet onder zal lijden, maar juist ‘groter en beter’ zal worden. Ook zal de Esports worden uitgebreid omdat er nu meer ‘mogelijkheden’ zullen zijn. Hoe dat in de praktijk zal uitpakken, wordt niet aangegeven.

Veel fans van het spel waren bang dat het spel niet meer speelbaar zal zijn op Steam wanneer Rocket League in de Epic Game Store zal verschijnen aan het einde van 2019. Zowel Epic Games als Psyonix geven aan dat spelers hier niet bang voor hoeven te zijn; Epic Games geeft aan dat er nog ‘geen plannen zijn’ om Rocket League Epic Game Store exclusive te maken en Psyonix geeft duidelijk aan dat het nog gewoon speelbaar zal blijven op Steam. Dit maakt echter niet duidelijk of er eventuele plannen in de toekomst zijn om het spel alsnog exclusief voor de winkel van Epic Games te maken.

Wat vinden jullie hiervan; is dit een agressieve marketingcampagne van Epic of is dit een slimme zet? Laat het ons weten!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.