Nieuws

Eerste aanpassingen betaalsysteem Star Wars Battlefront 2 zijn bekend

Star Wars Battlefront 2 Star Cards

EA heeft de uitgezette lijnen voor de veranderingen in het inmiddels beruchte betaalsysteem van Star Wars: Battlefront 2 bekendgemaakt. Aanpassingen in onder meer de Arcade Mode zullen het progressiesysteem eerlijker moeten gaan maken. Het zijn de eerste kleine aanpassingen waar het hier om gaat, want er zullen er nog meer volgen.

Star Wars Battlefront 2

EA kwam al vóór de release van Star Wars Battlefront 2 onder vuur te liggen, door het met loot boxes overladen progressiesysteem dat grinden in de hand zou werken. Ook zouden spelers hard moeten grinden om bepaalde heroes en villains vrij te spelen, tenzij er loot boxes gekocht werden met geld.

Dit kwam de uitgever duur te staan. De community liet weten hier niet van gediend te zijn en uiteindelijk besloot EA om de microtransacties uit de game te laten. Al meldden bronnen dat ook Disney daarin een duit in het zakje heeft gehad.

Echter komen deze microtransacties terug, maar zijn er wel wat aanpassingen doorgevoerd. Zo zullen spelers na elke ronde meer credits scoren en zullen de beste spelers bonussen kunnen verdienen. Ook in de dagelijkse arcade modus zijn er 1500 (drie keer zoveel als voorheen) credits te verdienen.

In een reactie laat de uitgever het volgende weten:

“Today, an update went live that includes some adjustments to the economy and progression. While these are only some initial steps toward making much larger changes, some of these are ready to roll, and are available starting today.”

Naast de eerder genoemde aanpassingen krijgen spelers in de dagelijkse lootbox meer craft onderdelen voorgeschoteld. Morgen verschijnt overigens de eerste gratis content voor de game. Deze brengt onder andere personages uit the Last Jedi, nieuwe wapens, voertuigen en missies voor de singleplayer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.