Nieuws

Een hoop Super Smash Bros informatie in de Nintendo Direct

Super Smash Bros Ultimate

Sinds de E3 hebben we weinig nieuwe informatie gekregen over Super Smash Bros Ultimate. Vandaag was daarom een goede dag, we kregen een Nintendo Direct die speciaal voor de game is. Wij hebben al het nieuws op een rijtje gezet!

De Nintendo Direct kicked stevig af met een coole cinematic, waarin twee nieuwe personages zijn aangekondigd; Simon en Richter Belmont, uit de Castlevania serie. De personages hebben een rijk arsenaal aan wapens, zoals een bijl, het heilige kruisje en natuurlijk een flesje wijwater! Het zijn wat tragere personages maar hebben met hun ketting wapen wel het grootste bereik in het spel.

Bij een nieuwe set personages hoort uiteraard ook een level. Het strijdtoneel wat de Castlevania jongens meenemen is het kasteel van Dracula, wat het donkerste level uit het spel zal zijn. De arena heeft een aantal leuke features. Zo krijg je een item als je een van de kandelaars slaat en zit het level bordevol eindbazen. Er bestaat dus de mogelijkheid dat je ‘t moet opnemen tegen onder andere Medusa, the Creature & Flea Man Carmilla en natuurlijk Dracula zelf.

Richter Belmont is een ‘Echo Fighter’, wat inhoudt dat hij vrijwel identiek is aan Simon (of andersom) maar wel z’n eigen animaties en karaktereigenschappen heeft.

Richter en Simon, klaar voor actie.

Wat betreft deze ‘Echo Fighters’, we hebben nog twee exemplaren gekregen; Chrom uit Fire Emblem, een echo van Lucina/Marth en Dark Samus, een echo van (gok eens!) Samus. Een leuke toevoeging wat bij deze echo’s hoort, is dat je ze kan samenvoegen in het personagescherm en dus met beide kan vechten. Nou ja, je wisselt ze met een druk van knop om.

Ook zijn er een hoop nieuwe levels toegevoegd, en een hoop oude levels opnieuw gemaakt:

 • Unova league (Pokémon);
 • Magicant (Earthbound);
 • Brinstar Depths (Metroid map uit SSB Melee);
 • Summit (Ice Climbers map uit SSB Melee);
 • New Donk City Hall (Super Mario odyssey);
 • Fountain of Dreams (Kirby map uit SSB Melee);
 • Een hoop meer!

Een nieuwe optie is dat je de level gevaren kan uitzetten, zodat als je wordt afgemaakt, je niet het level de schuld kan geven van je eigen falen! Al met al zijn er nu ruim 103 levels, nog meer als je meetelt dat er een Omega versie is. Je kan er zelfs nog meer variatie in gooien door ‘Stage Morph’ in te stellen. Je kiest hierbij twee levels welke na verloop van tijd in elkaar overgaan tijdens het gevecht.

Groot verschilt tussen Ultimate(L) en Melee(R)

Als laatst zijn er nog een aantal regels en modi aangepast of bijgekomen:

 • Gevechten op basis van HP, in plaatst van levens of tijd;
 • Kies eerst het level en daarna pas een personage;
 • Bij ‘Sudden Death’ zoomed de camera ook in;
 • Geen ‘Smash Ball’, maar je ultieme aanval laadt langzaam op;
 • Een multi-smash mode waarin je 5v5 of 3v3 speelt;
 • De toernooi mode, waarin je direct een bracket kan instellen op basis van de hoeveelheid spelers en regels.

Wij zijn van dit alles erg enthousiast geworden, als we dat nog niet genoeg waren, en kijken reikhalzend uit naar de release dag, 7 december 2018. Bekijk eventueel hieronder nogmaals de Nintendo Direct om helemaal niks te missen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.