Nieuws

EA Play en de lootbox kwestie

Star Wars Battlefront 2

EA heeft vorig jaar flinke golven gemaakt met Star Wars Battlefront II en de hele discussie rondom lootboxes. Na EA Play op E3 2018 te hebben gezien, wat is hun besluit ten opzichte van lootboxes?

Persoonlijk had ik het stijlvol gevonden als ze op het podium gisteren gewoon hadden toegegeven dat ze een verkeerde kant op zijn gegaan met lootboxes. Dat hebben ze helaas niet zo gezegd, maar ze zijn wel een andere kant op gegaan. De omstreden lootboxes komen niet (of nauwelijks) terug in de aankomende games, in plaats daarvan hebben ze besloten om vooral cosmetische items los te verkopen.

Gelukkig zijn ze van het pay-to-win model afgestapt en zit niet alles zoals bij Star Wars achter een flinke betaalmuur, of honderden uren gameplay. Nu weet je van te voren wat je koopt als je extra geld aan de game uitgeeft. Voor de aankondiging van Battlefield V hebben ze er duidelijk bij gezegd dat er geen lootboxes in de game zullen zitten. Deze lijn is doorgetrokken naar Anthem en het lijkt er dus op dat EA wel degelijk van de desastreuze launch van Battlefront II heeft geleerd.

Deze verandering in beleid van EA is een flinke. Een klein jaar geleden waren ze nog niet bereid om ook maar iets aan te passen aan de lootboxes. De zee aan slechte reacties op Star Wars en de discussies die door zijn gegaan in overheden wereldwijd, hebben EA zeer waarschijnlijk doen inzien dat het wellicht niet de juiste weg was. Of misschien hebben ze de lootboxes schoorvoetend weggehaald uit het grote plan. Ik ben in ieder geval blij dat ze niet alle in-game content achter een betalingsmuur hebben verstopt, het lijkt de goede kant op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.