Nieuws

EA betaalde bekende streamers om Apex Legends te spelen

Apex Legends

We zijn een aantal weken verder en het succes van Apex Legends lijkt nog oneindig te zijn. Tientallen miljoenen spelers hebben zich inmiddels aangesloten en het lijkt alsof Fortnite een oprechte tegenstander heeft. EA heeft grof geld betaald voor de promotie.

Degene die een beetje thuis zijn in gamen en het kijken van streams zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van Ninja. Deze streamer heeft ruim 30 miljoen abonnees op zijn kanaal en speelt voornamelijk een Fortnite. EA heeft naar verluid een miljoen dollar betaald aan Ninja om Apex Legends te streamen op de dag van release. Ninja is voor veel jonge spelers erg invloedrijk en op deze manier hoopte ze veel spelers naar hun nieuwe game te halen. Ook streamer Shroud, die vooral bekend is van PlayersUnknown BattleGround, zou een onbekend bedrag hebben gekregen voor een stream op de dag van release.

EA ontkent hier niks over, al is er geen uitspraak gedaan over het bedrag die de streamers hebben gekregen. Ondanks het bedrag werd er toch maar enkele uren gestreamd, dus of het succes van Apex Legends hier veel aan te danken heeft is de vraag.

De Battle Royale game wordt alsmaar bekender en de teller staat, volgens EA/Respawn, al sinds begin maart op de 50 miljoen. Er komt ook een battle pass aan voor de game, waar mogelijk een nieuw speelbaar personage in zit.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.