Nieuws 2

Sony president over verbeteringen PlayStation 5 controller

DualShock 5 PlayStation 5 controller

Sony president Jim Ryan heeft in een interview wat geteased over de controller voor de PlayStation 5. Met name de haptische feedback wordt een erg interessante feature van de DualShock 5.

Sony heeft in de afgelopen 25 jaar flink zien veranderen qua controllers. De eerste DualShock werd verbeterd met joysticks, de derde kreeg SIXAXIS motion en werd draadloos en de vierde kreeg een touchpad. In een interview met Famitsu gaat Jim Ryan iets dieper in op de controller van de PlayStation 5. Opvallend genoeg wilde de president van SIE de controller niet bij naam noemen, maar wilde het wel over diens haptische feedback hebben.

Deze functie kennen Nintendo Switch-eigenaren al, waarmee bepaalde dingen gesimuleerd kunnen worden. Zo kun je bij 1-2 Switch een doosje met balletjes ‘in je handen voelen’ en de bedoeling was dan dat je raadt hoeveel ballen er in zitten.

De DualShock 5 zal ook een dergelijke functie bevatten en Ryan gaf daar een voorbeeld bij van Gran Turismo Sport. Spelers zullen voelen wanneer de auto beweegt en ook echt tegendruk voelen wanneer zij een bocht insturen. Eerder werden al voorbeelden genoemd van het aanspannen van een boog en we het klinkt erg interessant.

Ook laat Ryan weten dat PlayStation 4 games gebruik kunnen maken van de functie van de controller. We zijn benieuwd wanneer Sony de console en controller officieel gaan onthullen. We verwachten dat dit ergens begin volgend jaar moet gebeuren!

GamesGames

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  ps5 controller
  02, 04, 2020 11:30 am

  Hallo,
  Leuk artikel. Vraagje;
  Ik ben opzoek naar meer informatie voor mijn website. Heb je enig idee of de functies van de nieuwe ps5 controller ook beschikbaar zijn voor playstation 4 games? Dus trillen etc.

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   02, 04, 2020 7:38 pm

   Ik heb daar eerlijk gezegd nog niks over gelezen. Ik denk dat ze dat later pas zullen bevestigen of niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.