Nieuws

Nieuwe patenten DualShock 5 controller duiken op

DualShock 5 PlayStation 5 controller

Er zijn nieuwe patenten van de DualShock 5 (de controller voor de PlayStation 5) op het internet verschenen. Daarop is te zien dat Sony de lichtbalk van de huidige controller lijkt te dumpen.

De afbeeldingen die op de Japanse patent bureau werd gevonden tonen kleine verschillen tussen de huidige en volgende DualShock controller. Zo zien we dat de schouderknoppen groter zijn, de joysticks iets kleiner, er een USB-poort in zit en dat er geen lichtbalk meer op zit.

DualShock 5 patent Sony PlayStation 5 controller

De patenten heeft overeenkomsten met die van Wired, die onlangs aan de slag mocht met een prototype van de DualShock 5 controller. In het bericht dat ze erover schreven, gaven ze aan dat de PlayStation 5 controller erg veel lijkt op de DualShock 4. De verschillen zouden hem voornamelijk zitten in de functionaliteit ervan, zoals de ‘adaptieve schouderknoppen’. De L2 en R2-knoppen zouden veel betere feedback geven.

We zijn benieuwd wanneer we de controller en bijbehorende console gaan zien. We verwachten dat dit ergens begin volgend jaar moet gaan gebeuren. Check ondertussen ons artikel waarin we alle feiten van de PlayStation 5 op een rijtje hebben gezet! Vinden jullie deze controller er goed uit zien? En wat hopen jullie sowieso wat Sony gaat verbeteren aan de huidige controller?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.