Nieuws

Double Fine Presents label wordt misschien wel opgeheven

Double Fine Presents

Door de overname van Microsoft zit Double Fine in dubio over hun Indie uitgever label (Double Fine Presents). Volgens Tim Schafer is het label nu overtollig geworden.

In het gesprek met Destructoid laat Schafer weten dat het nog niet bekend is ‘hoe hun Indie-label Presents nog kan evolueren’. Zo is het niet logisch om door te gaan met uitgeven als dat niet meer voor zo veel verschillende platforms zal zijn als voorheen. Hij weet ook niet of het structureel logisch is om een uitgever te hebben, terwijl je zelf ook bij een uitgever staat aangemeld.

Het label bestond volgens Shafer juist doordat er zoveel games uitkwamen, waardoor het voor kleine ontwikkelaars moeilijk was om aandacht voor hun games te krijgen. Ondanks dat het label misschien wordt opgeheven, gaat de studio de kleinere indie ontwikkelaar blijven helpen. Double Fine zit nu in de positie dat ze niet meer hun naam eraan vast hoeven te knopen en een deel van de omzet te claimen, maar toch manieren kunnen bedenken om deze kleine ontwikkelaars aandacht te geven. Mocht je geïnteresseerd zijn, is het zeker het aanraden waard om het gesprek even door te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.