Nieuws

Disney niet van plan om zelf Star Wars games te publiceren

EA Star Wars

Ondanks dat veel fans liever zien dat EA de Star Wars IP weer teruggeeft aan Disney, heeft het bedrijf helemaal geen intentie om zelf games ervan te maken.

In 2013 harkte EA de Star Wars licentie binnen voor 10 jaar en tot nu toe lijkt deze samenwerking alles behalve zijn vruchten af te werpen. We hebben tot nu toe alleen twee Battlefront-games voorbij zien komen en meerdere projecten geannuleerd zien worden.

De twee Battlefront-games kende beide een controversie, de eerste doordat er geen singleplayer content in zat en de tweede door het gedoe met de lootboxes. Ondanks alles laat Disney’s CEO Bob Iger weten dat de relatie tussen de twee erg goed is en zij niet inzien om de IP bij EA weg te halen. Er was een paar jaar geleden echter wel een gerucht dat dit wel het geval zou zijn, maar Disney begrijpt meer dan andere hoe moeilijk het is om een IP als Star Wars te gebruiken.

Zij hebben in het verleden ook geprobeerd om de serie groots aan te pakken, met als hoogtepunt (en later voor vele het grote dieptepunt) Star Wars 1313. Zij kwamen er na een tijd achter dat ze zelf niet zo sterk waren met het publiseren van games van hun eigen licenties.

Er zijn op dit moment twee Star Wars-games in ontwikkeling. Een daarvan is Star Wars Jedi: Fallen Order, dat in ontwikkeling is bij Respawn Entertainment. Overigens werkt deze studio ook aan een nieuwe Titanfall game en bracht deze week de free-to-play Batlle Royale game Apex Legends uit.
De andere is een ‘onaangekondigd’ project dat bij EA’s Vancouver studio wordt ontwikkeld. Deze studio was tot voor heden bezig met project ‘Orca’, maar die werd geannuleerd. Het nieuwe project zou veel eerder kunnen verschijnen dan het voormalig project.

Wat hopen jullie dat er met het IP gebeurd? Hebben jullie goede hoop dat Respawn Entertainment dit jaar gaat knallen met Star Wars Jedi: Fallen Order?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.