Nieuws

De volgende controversie rondom Gearbox CEO

Alweer trekt Gearbox’ CEO Randy Pitchford negatief de aandacht. Nu is het door de originele stemacteur van Claptrap “bitter en ontevreden” te noemen.

Gearbox, de ontwikkelaar van onder andere de Borderlands serie heeft besloten om David Eddings niet opnieuw in te zetten als stem van Claptrap voor Borderlands 3. Eddings had zelf via Twitter bevestigd dat hij niet de stem in de nieuwe game deed, “het kwam neer op salaris”. Eddings heeft voor de eerdere Borderlands games de stem gedaan als medewerker van Gearbox en heeft daar naar eigen zeggen geen beloning naast zijn gewone salaris als medewerker gehad. Aldus Gearbox is dit de normale gang van zaken.

In 2017 is Eddings naar Rooster Teeth vertrokken en toen er contact was over de stem van Claptrap voor Borderlands 3, wilde Eddings het best doen, tegen betaling. “Voor het eerst stond ik erop om voor mijn optreden betaald te worden en ineens konden ze me niet meer betalen,” aldus Eddings.

In diezelfde tweet geeft Eddings nog commentaar op de 12 miljoen dollar die 2k in Gearbox heeft gestoken, maar die het bedrijf nooit heeft bereikt. Pitchford heeft hier dan weer onprofessioneel op gereageerd door Eddings “bitter en ontevreden” over zijn vertrek van Gearbox te noemen. Aldus Pitchford heeft Gearbox Eddings het dubbele van de standaard betaling aangeboden voor zijn stem, maar hij heeft geweigerd. “Ik wil alleen dat hij de stem doet als hij het echt wil, want motivatie heeft effect op de performance,”aldus Pitchford.

Wie er gelijk heeft of meer recht van spreken, daar oordelen wij niet over. Wij kijken vooral met smart uit naar Borderlands 3, die op 13 september uit zal komen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.