Nieuws

DayZ-ontwikkelaar koopt Cauldron Studios op

DayZ

Bohemia Interactive, ontwikkelaar van DayZ, heeft de Slowaakse ontwikkelaar Cauldron Studios opgekocht. De 25 werknemers, die erbij zijn gekomen, werken allen aan DayZ.

Cauldron Studios is onder meer verantwoordelijk voor Conan, Secret Service en Soldier of Fortune: Payback. De naam van de studio zal veranderd worden in Bohemia Interactive Slovakia.

Daarnaast meldt Dean Hall, bedenker van DayZ, dat de game inmiddels 1,7 miljoen keer verkocht is. Hoewel de game nu nog in Early Access is, is het de bedoeling dat het eind april online gaat.

Een aantal aanpassingen worden doorgevoerd in de nieuwe update, onder meer het resetten van deuren, het respawnen van loot en er zullen ovens en open haarden verschijnen, waar de spelers eten in kunnen verwarmen. Er wordt aan een landbouw-systeem gewerkt.

Daarnaast zijn er nog veel meer plannen voor de game, meldt Hall. Zo wil hij betere AI, weersomstandigheden als mist en sneeuw en uitgebreidere physics toevoegen. Ook paarden en honden, die met de speler mee kunnen reizen, zullen in de game verschijnen. Zij aan zij met nieuwe voertuigjes waar wapens op gemonteerd kunnen worden. Ook wil hij ondersteuning voor achievements en mods via Steam.

warz-7-24-2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.