Nieuws

Cross-play PlayStation 4 is ‘er klaar voor’

Cross-play PlayStation 4 Sony

Alhoewel het lijkt dat Sony nog moeizaam is met het ondersteunen van cross-platform play, zijn de ‘zaken geopend’ volgens CEO Shawn Layden.

Sony was eigenlijk de enige die het niet zag zitten om games de ondersteuning voor cross-platform play te geven. Echter gaf het bedrijf eind vorig jaar toch toe, toen zij besloten Fortnite als eerste van de functie gebruik te laten maken. Inmiddels is dat ook voor Rocket League zo, maar nog zijn er her en der ontwikkelaars die erom moeten vragen.

In een interview met Game Informer geeft toe dat Sony de cross-play feature tot heden zag als een bèta met een onbekende toekomst. Echter hebben ze nu veel geleerd van de feedback die ze van de community hebben gekregen. Ze zien nu in dat het niet netjes was om geen gehoor te geven aan de vraag van vele fans. Iets wat ze naar eigen zeggen wel in de afgelopen pakweg 5 jaar gedaan hadden.

Sony wilde het echter wel vanaf het begin goed aanpakken en daar is veel tijd in gaan zitten. Het bedrijf heeft alle mogelijke gevaren bekeken, voordat ze besloten om teams het groene licht te geven. Nu worden deze teams en hun games ook eerst onder de loep genomen. Dus van een ‘simpele druk op de knop’ kan eigenlijk niet worden gesproken, ondanks dat dit volgens meerdere ontwikkelaars het geval was.

Ondanks dat Sony meer support geeft, blijft het onduidelijk waarom er nog zo weinig games er gebruik van maken, aangezien nu de gelegenheid zich aanbiedt. Volgens Layden heeft dat voornamelijk te maken met de ontwikkelaars zelf, aangezien zij zich nog niet aan lijken te melden bij hun (lokale) Sony manager. Wat opmerkelijk is, aangezien er al meerdere ontwikkelaars op social media een oproep hebben gedaan.

We zijn dan ook benieuwd of we de komende tijd meer goed nieuws over dit onderwerp gaan krijgen. Vinden jullie cross-play een must? Of boeit het je niet echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.