Nieuws

Column-nation: Ontwikkelaars zouden eerlijker moeten zijn

The Last of Us: Part II ontwikkelaars

Ik kan het toch niet naast me neerleggen. Ontwikkelaars die games aankondigen om er vervolgens een hele tijd niet over te praten en een mysterie erom laten hangen. Wees toch eens eerlijk!

Van de week was het Neil Druckmann die bij mij deze gedachte weer eens aanwakkerde. Hij adviseeerde de fans namelijk niet meer naar de releasedatum van The Last of Us: Part II te vragen, omdat de game dan steeds vijf minuten uitgesteld zou worden.

Volgens mij wachten we nu al bijna drie jaar op iets van een releasedatum! De game werd namelijk al tijdens PlayStation Experience van 2016 onthuld en eigenlijk wisten we al in 2015 dat de game onderweg is.

Ik snap best dat ontwikkelaars tegenwoordig games eerder aan moeten kondigen om te voorkomen dat er meer gelekt wordt dan hen lief is, maar je kan dat toch ook gewoon melden. We snapten zelf ook wel dat we niet in 2017 met de game aan de slag zouden kunnen, want anders zou de releasedatum wel meteen onthuld zijn en/ of hadden we wel meer gezien dan die teaser.

Ontwikkelaars moeten toch ook wel snappen dat fans uitkijken naar games van dit kaliber? Het is toch simpel om even de hype te temperen door te zeggen dat de game sowieso niet uitkomt voor 2019 dan fans een valse hoop te geven?!

Het is overigens niet zo dat dit alleen betrekking heeft tot Naughty Dog’s game, maar ook in het verleden waren er veel games waar jarenlang niet duidelijk werd wanneer deze uit zouden komen.

Positieve ontwikkeling E3

Ondanks dat de E3 wederom niet echt spectaculair was, met her en der wat leuke verrassingen en een verwachte game van de show (Cyberpunk 2077) vond ik het toch positief om te zien dat de meeste games die aangekondigd werden voorzien van een releasedatum (periode). Op de sequel van Breath of the Wild na dan.

Het geeft zo veel meer duidelijkheid dat uitgevers hun games gewoon voorzien van een verwachte releasedatum. Al weten we natuurlijk ook wel dat er altijd iets kan gebeuren, maar het gebeurd niet zo vaak meer dat games jaren later verschijnen dan hun oorspronkelijke releasedatum.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.