Nieuws

Column-Nation: Hoe moet je je voorbereiden?

Net als menig gamer zijn er wel weer een stapel games waar ik niet op kan wachten. Wat moet je dan doen? Hier lees je alle voor en nadelen van alles wat je kan doen!

Voorpret

Om met de deur in te vallen, ik schrijf dit omdat ik veel moeite heb met het wachten op Borderlands 3 (nog 41 nachtjes slapen..). De manier om de meeste pret aan zo’n game te beleven is natuurlijk er helemaal blind in te gaan. Dan zou je geen gamenieuws meer mogen lezen, want vaak zeggen de nieuwskoppen al hetgeen waar het bericht om gaat. Het niet kijken naar een trailer kan, de grote reveal streams moedwillig overslaan en proberen niet alle details van te voren op te zoeken kan natuurlijk wel. Met enige moeite is het goed te doen om het meeste over te slaan.

De vorige release waar ik in het bijzonder naar uitkeek is Sekiro, daar heb ik dezelfde tactiek gevolgd en dat beviel me prima! Ik had geen enkele trailer bekeken, ik wist namelijk al gelijk dat ik de game wilde spelen, daar had ik geen extra overtuiging voor nodig. De dag van release ben ik naar de winkel gegaan (niet online, de postbode heeft nog wel eens een bui waardoor hij of zij pas laat in de middag langskomt) en gelijk aan de slag gegaan. Op het moment dat je tegen een enorme uitdaging aanloopt en online hulp wil zoeken, is het uitkijken geblazen. Alleen al de afbeeldingen die de filmpjes op YouTube standaard hebben staan kunnen spoilers zijn. Zo heb ik (spoiler..) de grote slang in zo’n afbeelding ontdekt. Achteraf ben ik erachter gekomen dat die ook al in een trailer zat en is de videomaker dus niets te verwijten, maar ik had zelf vol verbazing het enorme dier willen tegenkomen.

De ervaring om blind een game in te gaan heeft het voor mij een extra toffe game gemaakt. Nadat ik de game een keer of 5 had uitgespeeld, alle mogelijke eindes en alle eindbazen een kopje kleiner had gemaakt, ben ik de trailers alsnog gaan kijken. Sekiro heeft ongeveer 15 eindbazen in de game, waarvan er zeker 5 of 6 van te voren in trailers te zien waren. Ik snap dat ze de game moeten verkopen en daardoor met de tofste van de tofste beelden en vijanden op de proppen komen, maar toch, spoilers..

Neem de tijd!

Zodra je aan een game begint die alles is wat je in een game zoekt, dan is het geen slecht idee om daar rustig je tijd voor te nemen. Daarmee bedoel ik, koop die game niet op zondagavond als je de volgende ochtend naar school of werk moet. Begin op vrijdagmiddag! Of beter nog, bewaar de game voor een lang weekend of bijvoorbeeld de herfstvakantie. Zo kan je in 1 keer door de hele game heen spelen, zonder dat je elementen afraffelt of overslaat. Dat je daardoor niet de eerste bent die ‘m uitspeelt moet je maar voor lief nemen. We weten allemaal dat als je eenmaal bezig bent, je door wil gaan. Hoe lekker is het als je die tijd ervoor hebt!

Als het om een online game gaat, laat je vooral niet in de verleiding komen om in iemand z’n game te duiken om zo te power-levelen. Dit haalt een grote dikke streep door de ervaring, ondanks dat je gelijk kan meedoen aan die ene raid of andere endgame content, is het niet de manier om van de game te genieten. Kijk ook uit met streamen en co-op spelen, je zal niet de eerste zijn die de grote spoilers via de chat tot zich krijgt. Al is het de vraag (dezelfde spoiler als eerst…) ben je al bij de grote slang geweest?

Voorlopers

Heel veel games die uitkomen hebben eerdere delen, die waarschijnlijk niet lang geleden zijn uitgekomen als remaster, ga daar lekker mee aan de slag om in de stemming te komen. Het is zelden zo goed als de nieuwe, maar je krijgt vanzelf de smaak weer te pakken. Ook niet onbelangrijk, je krijgt de controls weer onder de knie, waardoor je de nieuwe game direct kan beginnen en je weet weer waar het verhaal ook alweer over gaat.

Nog 41 nachtjes slapen en ik hoop dat ik ‘unspoiled’ Borderlands 3 kan beginnen. Zodra ik de game heb uitgespeeld zal ik een uitgebreide review schrijven zodat je erachter kan komen of die het wachten en de voorpret waard was!

 

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.