Nieuws

Call of Duty Modern Warfare krijgt controversiële missies

Call of Duty Modern Warfare, Battle Pass

Call of Duty en controversieel is altijd al een goede match geweest en in Modern Warfare gaat Infinity Ward daar ook niets aan veranderen. Ze laten namelijk zien hoe hedendaagse oorlogsvoering een behoorlijk ‘grijs gebied’ heeft.

Oorlogsvoering heeft mede dankzij de terroristische versplintering ervoor gezorgd dat het niet meer een gevecht is tussen soldaten, maar dat ook onschuldige burgers onbedoeld in de strijd terecht kunnen komen. Nadat Infinity Ward de eerste trailer van Call of Duty Modern Warfare online had gezet, mochten enkele buitenlandse media twee missies van de game zien.

In de eerste missie kregen zij meer van het achtergrond verhaal van Farrah te horen. Farrah is een kindsoldaat, die meemaakt hoe Russische soldaten onschuldige burgers afmaken. Uiteraard ga je in deze missie de strijd aan met deze soldaten door ze neer te steken of te schieten. Met kindsoldaten heeft de game gelijk een (vrij extreem) punt van hedendaagse oorlogsvoering. Ondanks dat we het gelukkig niet vaak zien, worden er kinderen ingezet in de strijd. Infinity Ward maakt geen controversiële missies puur om het geheel controversieel te hebben, maar puur om dat ‘grijze gebied’ te laten zien.

In de tweede missies zagen de media hoe een team van SAS-soldaten een groep terroristen moet zien uit te schakelen. Echter lopen er ook onschuldige burgers, zoals een vrouw met een kind, en in het aan de speler om zo weinig mogelijk onschuldige slachtoffers te maken. De game zal niet meteen opnieuw moeten gespeeld worden bij één of twee slachtoffers, maar als het uit de hand loopt wel.

We zijn benieuwd tot hoe ver deze missies nog geaccepteerd worden. Het is immers wel iets wat zich helaas vandaag de dag zou kunnen gebeuren. Wat vinden jullie van controversiële missies in games als Call of Duty? Laat het ons vooral weten in een reactie!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.