Nieuws

Call of Duty: Black Ops 4 – alles wat we tot nu toe weten

Call of Duty Black Ops 4

Call of Duty Black Ops 4 is gisteravond eindelijk onthuld en mocht je bang zijn dat je iets gemist hebt, hebben we even alle details voor je op een rijtje gezet.

Geen singleplayer, maar wel een Battle Royale modus

Call of Duty: Black Ops 4 speelt zich tussen deel 2 en 3 af. Hierdoor verliezen spelers de super futuristische wapens en moves (wallruns en boost jumps) en keren de soldaten weer met beide benen op de grond. De game kent dus een setting in de nabije toekomst en dat was ook wel te zien aan de diverse wapens die we in de trailer voorbij zagen komen.

Het was geen verrassing meer, maar Treyarch heeft bevestigd dat de game geen singleplayer zal krijgen. Dit heeft men wel min of meer verwerkt in de Zombie en multiplayer modi. Zo kunnen spelers met alle specialisten uit de multiplayer een missie aangaan, zodat ze op die manier de skills van de diverse personages kunnen leren kennen.

De Battle Royale modus is dus ook al bevestigd en heet Blackout. Alhoewel we geen beelden ervan kregen, laat de ontwikkelaar weten dat dit “Battle Royale op de Black Ops manier is. Dit resulteert in een survival modus met daarin elementen uit tien jaar Black Ops. Zo komen er bekende personages, maar ook gadgets en omgevingen terug.

Call of Duty Black Ops 4

Wapen specialisatie

Treyarch heeft flink tijd geïnvesteerd in de wapens. Zo hebben deze allemaal hun eigen attachments en kunnen wapens weer op allerlei fronten aangepast worden. Ook is er meer tijd gestoken in de manier waarop de wapens reageren. Ditzelfde geldt ook voor de animatie van de personages en het geluid voor alles wat je in de game kunt verwachten.

De multiplayer is dus een klein stukje uitgebreid, dankzij de eerdere genoemde missies voor de specialisten en deze laten ook wat meer verhaal achter de diverse personages zien.

Uitgebreide Zombie modus

Tot slot is de Zombie modus ook voorzien van een flinke upgrade. De modus maakt het nieuwkomers gemakkelijker dankzij Zombie Rush en geeft spelers de mogelijkheid om het geheel alleen te spelen met drie AI bestuurde teamgenoten.
Grote vernieuwing zijn de drie verschillende episodes die vanaf dag één toegankelijk zijn. Deze kennen allemaal een andere setting, maar ook andere personages, wapens en vijanden. Check de bovenstaande link maar eens om de verschillende episodes te bekijken.

Tot zover wat er gisteren bekendgemaakt is over de nieuwe Call of Duty.  Over een klein maandje is de E3 er, ongetwijfeld dat we daar meer gaan horen en zien van deze game!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.