Nieuws

Blizzcon 2019 overzicht

BlizzCon

Blizzards eigen conventie zit er weer op. We hebben tijdens dit meerdaagse evenement veel nieuwe games en updates voorbij zien komen. Hieronder vind alle informatie en trailers in een handig overzicht.

Blizzard opende dit jaar met een ‘verontschuldiging’. Afgelopen maanden stonden ze erg negatief in de media door de uitspraken en acties met betrekking tot Hearthstone speler Blitzchung. Een echte sorry hebben we echter niet gekregen en hoe Blizzard hier een volgende keer mee omgaat is onduidelijk. Helemaal vergeven zijn ze dus nog niet, maar het is beter dan niks natuurlijk. Maar je wilt natuurlijk lezen over de nieuwe games die aangekondigd zijn:

Diablo IV

De meest verwachte en belangrijkste aankondiging is misschien wel Diablo IV. Vorig jaar sloeg Blizzard een enorme flater met hun aankondiging voor Diablo Immortal. Dit jaar werd er vooraf al veel gespeculeerd en gelekt. Alles lijkt te kloppen; Diablo IV volgt het populaire tweede deel mooi op. De grimmige sfeer, satanische rituelen en bloederige gameplay is weer erg aanwezig. Middels een onwijs vette, 9-minuut durende CGI trailer werd de toon voor het verhaal gezet. Hierna kregen we ook gameplay beelden te zien en het lijkt een toffe titel te worden. We moeten echter nog wel even wachten tot een release.

World of Warcraft: Shadowlands

Het is bijna een jaarlijks terugkomend iets; een uitbreiding voor Blizzards MMO World of Warcraft. De achtste toevoeging aan dit enorme universum heet Shadowlands.

Met deze uitbreiding vervolgen we het verhaal van de strijd tegen Sylvanas. In de trailer zien we hoe ze duelleert tegen The Lich King en ‘m verslaat. We zien hoe Sylvanas zijn helm openbreekt en daarmee een scheur in de realiteit lijkt te maken, waardoor spelers de Shadowlands kunnen betreden. Deze Shadowlands is een wereld tussen leven en dood. Maar er veranderd meer! De level-cap wordt ‘verlaagd’ tot level 60 en er komen nieuwe ‘covenants’ bij, die je tijdens missie om Sylvanas te verslaan moet kiezen. De uitbreiding moet volgend jaar verschijnen. Bekijk hieronder de toffe trailer.

Overwatch 2

Ook een aankondiging van het tweede Overwatch deel was vooraf al bekend. Op de beurs hebben we een mooi beeld gekregen van het vervolg met een mooie trailer, gameplay en nieuwe informatie.

Een wereldwijde aanval zorgt voor chaos. De helden uit Overwatch werken samen om een plan te maken om men te beschermen en de aanval af te weren. Dit door middel van verhaalmissies, welke de speler naar verschillende plekken op de wereld brengt; Parijs, Toronto, Route 66, Rio de Janeiro. Speel zowel alleen als in coop door het verhaal heen.

Als speler krijg je nu ook de mogelijkheid om je favoriete helden te levelen, waarbij je extra krachten kunt vrijspelen. Er zijn nieuwe maps beschikbaar en nieuwe modus voor Player versus Player. Bekijk alle nieuwe gameplay in de trailer hieronder.

Hearthstone: Descent of Dragons

Natuurlijk is Blizzard diens kaart-game niet vergeten. Hearthstone is nog steeds immens populair en wordt dan ook regelmatig voorzien van updates en events. Spelers krijgen nu de laatste uitbreiding van de ‘Year of the Dragon’ waarin draken opnieuw centraal staan. In de onderstaande video neemt creative director Ben Thompson de nieuwe kaarten en de nieuwe modus onder de loep.

Deze nieuwe modus, genaamd Battleground, is lichtelijk gebaseerd op het ‘auto-battle’ genre. Dit zagen we al terug in games als League of Legends met Teamfight Tactics en Dota met Underlords. Dit is sinds de lancering de eerste nieuwe speelmodus voor Hearthstone. Spelers die de uitbreiding al hebben gekocht kunnen vast deelnemen aan de bèta.

 

Als laatste heeft Warcraft 3 Reforged ook wat aandacht gekregen. Helaas kunnen we nog niet direct met de game aan de slag, maar de gesloten bèta wordt wel uitgebreider. Spelers die aanwezig waren op Blizzcon of hebben gekeken middels een Virtual Ticket krijgen nu ook de kans om te spelen. Tevens werd een aankondiging van een aankondiging gedaan: de releasedatum wordt spoedig aangekondigd.

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar wat jouw hoogtepunt was van de beurs! Miste je misschien iets, had je ergens op gehoopt of ben je diep teleurgesteld in alles. Wij zijn benieuwd, dus laat het ons weten!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.