Nieuws

Blizzard heeft geen ‘grote’ releases gepland staan voor 2019

Activision Blizzard

Activision heeft laten weten dat we in 2019 geen grote projecten van Blizzard hoeven te verwachten.

Dit liet het bedrijf weten tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers, waar ook werd medegedeeld dat er een interne reorganisatie plaatsvindt, ondanks een recordomzet. Activision liet weten wat we van Blizzard konden verwachten gedurende 2019.

CFO Dennis Durkin meldde namelijk dat de inkomsten van Blizzard in 2019 minder zullen zijn, aangezien ze geen grote releases zullen hebben. Dit bevestigt ook meteen dat er geen expansion voor World of Warcraft komt, maar ook geen Diablo of andere game van de ontwikkelaar.

Durkin noemde overigens niet alle franchises van Blizzard, maar dat komt ook omdat ze dit jaar nog wel met Warcraft 3: Reforged en World of Warcraft Classic zullen komen. Ook zullen er gewoon nog content updates voor Overwatch komen, net als uitbreidingen voor Heartstone.

Echter meldde de CFO wel dat de pijplijn van Blizzard’s voor pc, console en mobiele games ‘rijker is dan ooit’. Aangezien er meer ontwikkelingsresources naar het bedrijf gaan, wil de uitgever de games sneller uitbrengen dan we gewend zijn van Blizzard.

Daar zitten dus meerdere Diablo projecten bij, waaronder Diablo Immortal. De teams zullen volgens Durking gedurende 2019 ‘substantieel’ groeien. Het is alleen wel even afwachten om te zien wanneer deze projecten precies zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.