Nieuws

Analist voorspelt 30% meer verkopen voor PlayStation 4

Er is natuurlijk maar een analist die we de afgelopen jaren wel vaker hebben gehoord en ook in dit nieuwe jaar laat Michael Pachter van zich horen. Volgens de analist gaat Sony namelijk de ‘winnaar’ worden van de ‘volgende generatie consoles’.

xbox-one-vs-ps4-

Pachter is van mening dat het winnen van de strijd voor beide partijen “belangrijk is”.

[quote]“It is possible that Microsoft will reduce Xbox One pricing far faster than we have forecasted. Should hardware prices come down faster than we have modeled, it is likely that hardware and software sales will grow faster.”[/quote]

Daarnaast voorspelt de analist dat de Wii U voor het einde van 2016 al met 50% in prijs verlaagd zal zijn (tot $150). Gedurende die zelfde periode zal Microsoft maar liefst 150 dollar van hun Xbox One hebben gehaald en zul je de PlayStation 4 al voor een meier minder kunt halen.

Overigens zal de Xbox One qua verkopen gedijen, met 29 miljoen verkochte exemplaren voor het einde van 2016. Echter ziet de toekomst voor Sony er, volgens Pachter, een stuk beter uit. Hij verwacht dat er tegen die tijd al 37,7 miljoen PlayStation 4’s over de toonbank zijn gevlogen en de Wii U mag blij zijn als ze dan de grens van 20 miljoen al hebben overschreden.

Wat verwachten jullie dat de Xbox One, PlayStation 4 en Wii U qua verkopen zullen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.