Nieuws

Amazon gaat een Lord of the Rings MMO game ontwikkelen

Amazon Game Studios heeft haar nieuwste project aangekondigd: een Lord of the Rings MMO-game die Amazon ontwikkelt in samenwerking met Leyou. Het is gepland als een gratis te spelen titel voor zowel pc als consoles.

De titel werd vorig jaar ook al aangekondigd door Athlon Games, eigendom van Leyou. Athlon zou destijds werken met een naamloze ‘partner ontwikkelaar’, vandaag werd onthuld dat het om Amazon Game Studios gaat.

Volgens de aankondiging van Athlon games afgelopen najaar, speelt de nieuwe MMO ‘lang voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings‘. Dat klinkt misschien hetzelfde als Amazon’s aankomende Lord of the Rings TV-serie, waarvan ook wordt beweerd dat deze zich afspeelt in Midden-aarde, lang voor de hoofdreeks van JRR Tolkien. Volgens Amazon worden de show en de game apart ontwikkeld en zijn het niet-gerelateerde projecten.

Tussen Amazon en Leyou is er een aanzienlijke hoeveelheid eerdere MMO-ervaring: Leyou is eigenaar van Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes, en Amazon Game Studios bevindt zich al diep in het ontwikkelingsproces voor zijn eerste MMO, New World, wat angst zou moeten helpen wegnemen dat zo’n geliefde IP wordt afgehandeld door relatieve nieuwkomers.

Amazone Lord of the Rings MMO zal ook niet de eerste MMO zijn die gebaseerd is op de wereld van Tolkien.
De Lord of the Rings Online bestaat al sinds 2007 en biedt spelers een nieuw avontuur om te spelen naast de gebeurtenissen van de trilogie tijdens de War of the Ring met de meest recente update die in oktober 2018 werd uitgebracht.

Er zijn nog geen details bekend over wanneer Amazon verwacht de MMO vrij te geven en op welke consoles het beschikbaar zal zijn,
maar we verwachten in de komende maanden meer details te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.