Nieuws

Alles over Google Stadia’s ‘Connect’

Het idee is, zo zegt Phil Spencer, om door het jaar heen regelmatig met updates te komen door middel van Stadia Connects. Check hier de bevestigde games, prijs en verdere release info.

Google’s Stadia zal in november van dit jaar uitkomen in 14 landen waaronder Nederland en België, de rest van west-Europa en USA en Canada.

De games

We zijn allemaal benieuwd naar de line-up van de games. Er zijn meer ongenoemde games in de show langsgekomen en we mogen daar rustig van uit gaan dat die ook op Stadia aanwezig zullen zijn. Die hebben we niet meegenomen in dit lijstje omdat we niet konden zien welke Trials game het was of welke Tomb Raider. Daarnaast zullen er genoeg trailer op E3 zijn die naar Stadia knipogen.

  • Baldur’s Gate 3
  • Assassin’s Creed Odyssey
  • Mortal Kombat 11
  • Ghost Recon Breakpoint
  • Gylt
  • Get Packed (2020)
  • The Division 2
  • Destiny 2 (compleet)(*Je kan je personages vanaf elk platform uploaden en op Stadia gebruiken.)

Gylt is een cartoony trhiller game. De trailer laat zien dat het lijkt alsof je in een animatiefilm rondloopt. Er stond geen releasedatum bij.

Get Packed is een chaotische multiplayer die op eerste indruk veel weg heeft van Overcooked.

Prijs

Voor 9,99 (dollar) per maand krijg je Stadia Pro, de hoogste kwaliteit streaming en toegang tot alle games. Daarnaast zal er een ‘Founders Edition’ voor 129 (dollar) zijn, speciaal voor alle gamers die vanaf het begin instappen. Daarbij krijg je een chrome cast ultra die je aan je tv kan koppelen zodat je op je tv kan spelen. Ook krijg je de Night Blue limited edition controller en 3 maanden Stadia Pro en een ‘buddy pass’ waarmee je iemand kan uitnodigen om mee te doen. De buddy pass geeft diegene ook 3 maanden toegang tot Stadia Pro. Een tweede controller kost 69 (dollar). Daarnaast kan je natuurlijk als eerste een naam uitzoeken en daarmee pronken. De Founders Edition komt maar naar 14 landen, waar Nederland en België bij zitten. Eigenlijk zit bijna heel west-Europa en Noord-Amerika in de landen waar de Founder’s Edition beschikbaar is.

‘Stadia Base’ staat je toe om een losse game te kopen en die te spelen. Het werkt net als bij alle andere platforms, wat je koopt is van jou. Alleen speel je het via Stadia in plaats van een ander platform.

Google chrome cast en de Midnight Blue controller die bij de Founders Edition komen.

Kwaliteit

Bij launch gaat de hoogste kwaliteit 4k, HDR, 60 fps en 5.1 surround sound zijn. Hiervoor heb je 35 Mbps nodig om te kunnen spelen. ‘Medium’ kwaliteit zal 1080p, HDR, 60fps en 5.1 zijn en daar is 20 Mbps voor nodig en bij 10 Mbps krijg je 720p, 60 fps en stereo geluid. 10 Mbps is de aangeraden minimum snelheid.

Alles waarop je een chrome browser kan openen, kan je Stadia spelen. Daarnaast kan je gamen op de pixel smartphone. Mits je de controller en een abonnement hebt natuurlijk.

Als je alles zelf nog een keer rustig wil terugkijken, dat kan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.