Nieuws

Alfacontrole: Warhammer 40.000: Inquisitor Martyr

inquisitor martyr

Wij van Gamingnation hebben al eerder een hands-on gehad van Warhammer 40.000: Inquisitor Martyr. Het spel is nu enige tijd verkrijgbaar via het Early Access-programma van Steam. Nadat ik het spel uitvoerig heb kunnen testen, ben ik van mening dat ontwikkelaar Neocore Games een goede basis hebben, maar nog een lange weg te gaan hebben.

inquisitor martyr

Early Access voor €49,99?!

Ik moet in deze alfacontrole twee dingen meenemen, die mij erg in dubio brengen. Allereerst is het spel nog in Early Access, dus veel van de klachten die ik zometeen ga opnoemen kunnen hierdoor verklaard worden. Wat mij dan wel een erg vieze smaak in de mond geeft is dat ze het lef hebben €49,99 te vragen. Dat is de volle mep voor een vroege alfa waar nog een hoop mis mee is. Ik heb daarom de neiging om deze Early Access te behandelen als een volledige game, dus alvast mijn excuses als ik erg streng lijk te zijn.

Voor wie nog niet bekend is met Inquisitor Martyr: het gaat om een isometrische action RPG in het universum van Warhammer 40.000. Jij speelt als een Inquisitor en het is jouw doel om alle ‘heretics’ en ‘xenos’ uit te roeien. Het spel speelt zoals Diablo, waarbij je rondbeweegt met muisklikken en je hotkeys gebruikt om je verschillende abilities en wapens te gebruiken. Je kan uit verschillende classes kiezen, die ieder weer hun eigen gear, wapens en abilities kunnen gebruiken. Momenteel is de Psyker class nog niet beschikbaar wat ik erg jammer vindt, want ik zou graag de krachten van de Warp willen gebruiken om mijn vijanden te slachten. Je kan Inquisitor Martyr zowel singleplayer als multiplayer spelen, waarbij je kan kiezen voor co-op en PvP. Je hebt de mogelijkheid om gear en potions te craften en ook om campaign missions te spelen, dus er zijn veel opties beschikbaar voor een vroege alfa-versie.

Kracht ligt bij multiplayer

De core gameplay van het spel is solide: het is leuk om met andere mensen een level in te springen en alle monsters om je heen uit te roeien. Je kan jouw personage met twee verschillende ‘sets’ van wapens uitrusten, waar je in-game tussen kan wisselen. Je kan verschillende combinaties maken van one-handed wapens, die ieder hun eigen abilities meebrengen. Jouw gear brengt ook aparte abilities met zich mee, waardoor je mooie en dodelijke combinaties kan maken.

De wapens voelen krachtig aan, soms wel iets té krachtig. Ik ben in dit spel geen enkele keer dood gegaan toen ik met andere mensen speelde. Dit komt omdat de vijanden niet scalen naar de hoeveelheid spelers. De levels zijn dus even moeilijk in je eentje als met vier personen. Je wordt hierdoor bijna gedwongen om alleen te spelen, omdat de levels soms zo hectisch en druk worden dat solo play een zeer lastige taak is. Er zijn nog geen echte missies beschikbaar voor singleplayer, alleen maar ‘placeholder missions’ die je verder weinig tot geen beloningen geven. De core gameplay zit hem momenteel in de multiplayer, waarmee je veel loot kan vrijspelen. Wapens, armor, add-ons blijven maar je kant op komen, iets wat verslavend kan werken. Er is helaas geen sprake van voicechat, waardoor communicatie met anderen onmogelijk lijkt te zijn. Mensen rennen rond als kippen zonder kop, dus verwacht niet dat je enige vorm van tactiek zal zien.

Audiovisueel een rommeltje

Mijn klachten liggen vooral bij de presentatie van Inquisitor Martyr. Het spel wordt geplaagd met framerate issues, lelijke textures, spuuglelijke animaties met nauwelijks frames waardoor het meer op stop-motion lijkt, connectieproblemen, audioproblemen en gewoonweg saaie en onaantrekkelijke graphics. De wapens klinken totaal niet overtuigend en de geluiden vallen vaak weg.  Vijanden reageren plotseling niet meer, vallen door de grond, blijven zweven in de lucht en ga zo maar door. Jouw personage houdt pistoolachtige wapens beet aan de bovenkant in plaats van bij de grip en de mini-map geeft soms verkeerde informatie aan. Het spel lijkt op dit moment meer op een treinongeluk dan een spel waar je €49,99 voor betaald.

Ik denk dat Warhammer 40.000: Inquisitor Martyr een redelijk spel kan worden, maar voorlopig kan ik het spel niet aanraden door alle audiovisuele- en performanceproblemen. Verder kan ik nog niet oordelen over de campaign, aangezien deze er nog niet is. Kom op Neocore Games, jullie kunnen beter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.