Nieuws

Aandelenhouderswaarde EA plundert met 3.1 miljard dankzij microtransactie controversie

EA

EA’s aandelen hebben flink te lijden dankzij de controversie rond de microtransacties. De waarde van de aandelen is in een maand tijd ruim 10 procent gedaald.

EA

Ook verwachte daling in verkopen boosdoener voor aandelen EA

Volgens divere marktanalisten is de waarde van de aandelen in eerste instantie gedaald, vanwege een verwachte daling in de verkopen. De andere reden is de controversie rondom de microtransacties in Star Wars Battlefront 2.
In eerste geval zakte de prijs al met 4%, maar op het moment van schrijven is, het vanaf 28 oktober tot gisterenavond, met ruim 10% gedaald (van $119,60 per aandeel naar $105,49). Dit betekent dat de aandeelhouderswaarde van het bedrijf in een maand tijd met ruim $3.1 miljard is geplunderd.

De verkopen van de fysieke versie van Star Wars Battlefront 2 waren in het Verenigd Koninkrijk ook niet om van naar huis te schrijven. Deze lagen 60% lager dan die van de verkopen van het origineel dat in 2015 verscheen. De Black Friday-verkopen zullen halverwege december bekend worden en dan zullen we zien of het tijdelijk stopzetten van de microtransacties een goede impact hebben gehad op de verkoop van de game.

Daarnaast moet EA nog uitkijken voor diverse overheden die het lootboxsysteem aan het onderzoeken zijn. Mocht je daar meer over willen weten, raden we je aan om dit bericht eens door te nemen. Kan EA het nog goed maken met Star Wars Battlefront 2? Of moeten ze van verre huize komen om jou in de toekomst nog te kunnen verrassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.