Nieuws

Aandelen Nintendo schieten omhoog

Nintendo, Nintendo Switch, China, Tencent, New Super Mario Bros U Deluxe

Groot nieuws voor Nintendo; het bedrijf kan namelijk weer toegang krijgen tot de Chinese markt. Weliswaar met een slag om de arm.

Na bijna 20 jaar afwezigheid weer terug

In het jaar 2000 hief de Chinese overheid een verbod op de verkoop van gameconsoles. Het zou namelijk een negatief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Echter werd dit verbod in 2015 teruggedraaid. Sindsdien zijn de consoles van Sony en Microsoft via samenwerkingen met Chinese bedrijven wel te verkrijgen.

Gisteren heeft Nintendo toestemming gekregen om samen met het bedrijf Tencent de Nintendo Switch te verkopen in het zuiden van China. Het pakket zal bestaan uit een Nintendo Switch in combinatie met de game New Super Mario Bros. U Deluxe. Een grote eerste stap om de Chinese markt te kunnen binnendringen. Aandeelhouders reageerden blij op het nieuws, waardoor het aandeel Nintendo 14 procent omhoog ging.

Een gigantische markt

Niet voor niets willen Sony, Microsoft en Nintendo voet aan de grond krijgen in China. In 2017 waren er volgens analistenbureau Niko 558 miljoen gamers. Bovendien verwacht het bureau een groei van 200 miljoen extra gamers in 2022. Al deze Chinezen gamen nu met name nog op smartphones, PC’s en tablets.

Nintendo, Nintendo Switch, China, consoles

Precies op dit gebied lijkt de Nintendo Switch in het voordeel te kunnen zijn ten opzichte van andere consoles. De Switch speelt dankzij het hybride concept in op de behoeften van de Chinese gamers, namelijk een draagbare console. Daarnaast is Tencent de grootste speler op het gebied van mobiele games met Arena of Valor als bestverkochte mobiele game in China. De samenwerking met Nintendo zou ook kunnen betekenen dat Super Mario Run of Animal Crossing Pocket Camp naar China zouden kunnen komen.

Nintendo en Tencent zijn er echter nog niet. Hoewel er goedkeuring is van de lokale overheid in het zuiden van China zijn er nog andere blokkades. Zo moet bijvoorbeeld elke game worden gekeurd door de Chinese overheid. Het zal daarom nog wel even duren voordat de Nintendo Switch daadwerkelijk verkocht zal gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.