Nieuws

Zelflerende bot verslaat beste DOTA 2-spelers

OpenAI, een bedrijf dat onder de visionair Elon Musk valt, heeft een bot ontwikkeld voor DOTA 2. Het resultaat: de A.I. won van verschillende wereldtoppers.

DOTA 2

A.I. wint met gemak van ‘s werelds beste DOTA 2 spelers

Tijdens het jaarlijkse evenement DOTA 2 International werd de bot van het bedrijf OpenAI gedemonstreerd. Onder andere Dendi, de Oekraïense wereldtopper, werd verslagen door de kunstmatige intelligentie in de één-op-één matches, waarbij de computer al had gewonnen in de tweede ronde. De Oost-Europeaanse speler staat bekend om zijn onvoorspelbare speelstijl, wat de overwinning des te knapper maakt. De A.I. won ook de één-op-één matches van SumaiL en Arteezy, die gespecialiseerd zijn in dit onderdeel.

De bot is zelflerend: het speelt talloze potjes tegen zichzelf, waardoor de A.I. elke situatie weet te begrijpen en van counters kan voorzien. Voorlopig kan de computer alleen nog maar één-op-één matches spelen, maar het team is er druk mee bezig om het in een vijf-tegen-vijf gevecht te laten fungeren. In 1996 versloeg een A.I. de toenmalige wereldtopper in de schaakwereld, Kasparov.

Wil je het gevecht zien? Bekijk dan de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.