Nieuws

32,5 miljoen exemplaren van GTA V verscheept

Take-Two heeft haar kwartaalcijfers aan haar investeerders gepresenteerd en hoefde deze natuurlijk niet onder stoelen of banken te schuiven. Men liet namelijk weten dat men over het derde kwartaal van het fiscale jaar 2014 een winst van $578,4 miljoen weten te behalen, tegenover $70,9 miljoen vorig jaar.

Volgens Take-Two baas Strauss Zelnick was het succes van het bedrijf vooral te danken aan de grote vraag naar Grand Theft Auto V, maar ook door het succesvolle NBA 2K14, WWE 2K14 en de groei in digitale verkopen, dankzij GTA Online.

Grand Theft Auto Online

Zelnick liet weten dat 70% van alle GTA V spelers met een internetverbinding al eens aan de slag is geweest met GTA Online. Echter wezen de investeerders terecht op de moeizame start en werd er gevraagd hoe men de gemiste inkomsten denkt in te kunnen halen. Daarop reageerde de baas van Take-Two door te stellen dat men “niet gefocust is om een inhaalslag te maken“, maar liever ziet dat de spelers het leuk vinden om GTA Online te spelen.

Komende releases

Qua nieuwe titels is het nog een beetje stil bij Take-Two. Wel kondigde men XCOM: Enemy Unknown – The Complete Edition exclusief voor de PC aan.

Daarnaast heeft men ook laten weten dat er verhalende DLC voor GTA V onderweg is. Dit zal overigens niet het enige zijn wat men voor de vorige generatie consoles gaat doen. Men verwacht nog wel jaren games voor de PlayStation 3 en Xbox 360 te zullen maken. Het bedrijf is onlangs pas gestopt met het verkopen van PlayStation 2-games.

Qua huidige generatie consoles (PS4, Xbox One) heeft men tien nieuwe titels in ontwikkeling. Een daarvan is natuurlijk de game Evolve, die ergens dit jaar zal verschijnen. Volgens Zelnick is dit hun “grote titel van dit jaar”. Men kon voor de rest niks melden over eventuele releases van 2014 en 2015.
Ook heeft men nog steeds geen releasedatum voor de tweede Burial at Sea DLC voor BioShock: Infinite bekendgemaakt. Al kunnen we deze in ieder geval voor 31 maart verwachten.

Take-Two wilde overigens niet reageren over een eventuele PC, PS4 of Xbox One versie van GTA V.

[quote]Rockstar will make announcements as appropriate, and so will 2K.But we feel very optimistic.[/quote]

Releases voor 2014

  • Sid Meier’s Civilization V: The Complete Edition – PC – 4 februari 2014
  • Borderlands 2 & Dishonored Bundle – Xbox 360, PS3, PC – 11 februari 2014
  • The Elder Scrolls V: Skyrim & BioShock Infinite Bundle – Xbox 360, PS3, PC – 11 februari, 2014
  • XCOM: Enemy Unknown: The Complete Edition – PC – 4 maart 2014
  • BioShock Infinite: Burial at Sea – Episode 2 (DLC) – Xbox 360, PS3, PC – TBA
  • Evolve – Xbox One, PS4, PC – Najaar 2014
  • NBA 2K15 – TBA – fiscaal 2015
  • WWE 2K15 – TBA – fiscaal 2015

GTA V Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.